Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pražské finále Světového okruhu v plážovém volejbalu vyhráli Američané

Praha - Čtvrtý letošní triumf z šesti turnajů Světového okruhu v plážovém volejbalu si dnes připsala americká dvojice Todd Rogers a Phil Dalhausser, když vyhrála turnaj Světového okruhu pořádaný v Praze. Nejvýše nasazený pár ve finále na Štvanici porazil Brazilce Emanuela a Alisona po setech 21:15, 14:21 a 15:11. Třetí místo obsadili němečtí mistři světa Julius Brink a Jonas Reckermann, nejlepší domácí dvojicí byli sedmnáctí Přemysl Kubala s Petrem Benešem. Za vítězství získali Američané třicet tisíc dolarů, celková dotace pražského turnaje Patria Direct Open činila sto devadesát tisíc dolarů.

V zápase o titul na štvanickém písku se proti sobě postavily dva nejvýše nasazené páry, přestože i turnajové dvojky z Brazílie v průběhu turnaje jednou prohrály. Olympijští vítězové z Pekingu, Američané Rogers a Dalhausser, záhy zlomili první set ve svůj prospěch.

Naopak druhá sada začala několika americkými nepřesnostmi, Rogers po sporném míči a následných protestech ztratil koncentraci a brazilští protivníci snadno získávali jeden bod za druhým. Výtečná obrana jim vynesla až devítibodový náskok a bylo jasné, že finále bude muset rozhodnout tie-break.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Štvanici vyhrál nejvýše nasazený pár

Emanuel, brazilský volejbalista

"Nejsem z toho zklamaný. Hráli jsme spolu s Alisonem teprve šestý turnaj, s našimi výsledky jsem zatím velmi spokojen. Potřebujeme jako tým ještě sbírat zkušenosti."

V tom se převaha zase rychle vrátila na americkou stranu. Po Rogersově krátkém servisu dokázali Brazilci překonat Dalhausserovy dlouhé ruce na bloku až za stavu 0:4 a pak už jen marně stahovali ztrátu. Na Štvanici si tak Rogers a Dalhausser připsali už čtvrtý letošní triumf z šesti turnajů Světového okruhu v plážovém volejbalu. Alison a olympijský vítěz z Atén Emanuel proti nim hráli ve finále potřetí, pokaždé však podlehli. Sedmatřicetiletý Emanuel, brazilská ikona tohoto sportu, tak na jubilejní 70. turnajový triumf musí čekat dál.

Světový okruh bude po týdenní přestávce pokračovat grandslamovým podnikem ve Stavangeru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články