Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Praha příští rok v květnu přivítá nejlepší světové beachvolejbalistky

Lausanne - Mezinárodní federace FIVB přiřkl Praze vůbec poprvé turnaj světového okruhu žen v plážovém volejbale. Dosud čtyřikrát už v české metropoli hráli nejlepší světoví beachvolejbalisté - naposledy v loňském roce na Štvanici, která je i nyní hlavním kandidátem na místo konání Prague Open 2014. Beachvolejbalistky budou v Praze hrát od 20. do 25. května.

Beachvolejbal
zdroj: ČTK/AP

V Lausanne český volejbal zastupovali místopředseda svazu Robert Urbánek a Simon Nausch, trenér nejúspěšnějšího českého páru současnosti Kristýna Kolocová, Markéta Sluková. "Mít možnost si zahrát světovku doma, to je pro nás obrovská výzva. Samozřejmě se na ni už teď moc těšíme a budeme se chtít českým fanouškům určitě předvést v tom nejlepším světle," uvedla Sluková.

Muži na Štvanici hráli turnaje Světového okruhu v letech 2008, 2010, 2011 a 2012. Beachvolejbalistky budou mít v české metropoli premiéru. V Lausanne se bude jednat také o obsazení příštího ročníku elitních soutěží v šestkovém volejbalu. O zařazení do Světové ligy mužů a Grand Prix žen usilují také české reprezentační týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články