Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Poprvé uhrály set. I tak ale volejbalistky Olomouce v Lize mistryň opět prohrály

Pět zápasů, pět proher. Takovou bilanci mají v Lize mistryň volejbalistky Olomouce. První vyhraný set ve skupině paradoxně uhrály proti úřadujícím vítězkám z Novary, kterým na turnaji v polském městě Police podlehly 1:3. Italský celek zatím bez porážky nadále vede skupinu E a míří podle očekávání do čtvrtfinále.

Hráčky Olomouce Gabriela Orvošová, Martina Michalíková, Veronika Trnková a Eva Hodanová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Určitě bych se chtěl radovat ze zisku našeho prvního setu, bohužel však zároveň vnímám zklamání z toho, že jsme mohli mít jeden bod, možná i dva. Ve druhém a čtvrtém setu jsme byli lepším týmem, v polovině toho čtvrtého jsme ale nedohráli dva míče a pustili soupeře do koncovky, což je s takovými týmy vždy vražedné," řekl kouč Petr Zapletal.

Hanačky v listopadu v Novaře podlehly domácím hráčkám 0:3, dnes se ale kýženého dílčího úspěchu dočkaly. Po úterní prohře s týmem Police sehrály proti italskému soupeři dva výborné a dva nepovedené sety. První ztratily 15:25, poté však využily nabídnuté šance, které jim Novara dala.

Po první změně stran se olomoucké hráčky uklidnily a měly bodově navrch. Vybudovaly si náskok až 18:11. Při podání belgické smečařky Britt Herbotsové se sice Novara dotáhla, ale v koncovce získala tři body Lucie Nová, jež dvakrát úspěšně zaútočila a při setbolu zablokovala. Tým Petra Zapletala tak nečekaně srovnal krok.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoučanky podlehly Novaře, získaly v LM ale první set

Nadšení však vystřídala bezmoc, Novara se rychle oklepala a dovolila ve třetím dějství soupeřkám pouhých osm bodů. Po další změně stran přišel nástup Hanaček 5:0, ještě do půlky setu nicméně Novara vyrovnala (12:12) a závěr zvládla lépe.

"Až na výbuch ve třetím setu, za nějž ale hráčky příliš neviním, protože nás v něm Italky doslova rozstřílely servisem, se hrál moc pěkný volejbal. Holkám bych chtěl za výkon a nasazení poděkovat," dodal Zapletal.

Olomoucké volejbalistky zakončí Ligu mistryň ve čtvrtek proti Kazani (od 17:30), od neděle je pak čeká Final Four domácího poháru a následně boj o domácí titul.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články