Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Polští volejbalisté jsou po 14 letech ve finále ME, jejich soupeř Italové smetli Francii

Lídři světového žebříčku Poláci jsou poprvé od roku 2009 ve finále mistrovství Evropy. V semifinále porazili Slovince 3:1 na sety. Favorit první sadu ztratil 23:25, poté ovšem Poláci uspěli po setech 25:21, 25:20 a 25:21. Slovincům se ve třetím setu zranil nahrávač Gregor Ropret. Italové ve druhém semifinále dominovali nad olympijskými vítězi Francouzi po setech 25:21, 25:19 a 25:23. Evropské finále tak bude reprízou boje o zlato z loňského světového šampionátu a odehraje se v sobotu v Římě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Do finále ME postoupili Italové a Poláci

Tehdy v Katovicích uspěli Italové, domácí celek zdolali před rokem ve čtyřech setech. Francouzi se jim nejvíce vyrovnali ve třetím setu, který skončil těsně 25:23. Italové mohli začít slavit téměř s deseti tisíci fanoušků v římském Palazzetto dello Sport poté, co podání Earvina Ngapetha skončilo v autu. Evropský titul mohou získat poosmé v historii.

Polsko zahájilo Euro třísetovou výhrou nad českou reprezentací a od té doby míří jasně za svým cílem. Nejlepší celek světového žebříčku získal jediné zlato už před 14 lety, na posledních dvou ME bral vždy bronz shodně po semifinálových porážkách právě od Slovinců. Teď jim je Poláci vrátili.

Tým kolem Ropreta, bývalého volejbalisty Karlovarska, sice získal první set, ale pak se Polsko rozjelo. Slovince naopak poznamenal zvrtnutý kotník prvního nahrávače za stavu 12:13 ve třetím setu. Polský celek už neklopýtl i díky 25 bodům rodáka z Kuby Wilfreda Leóna.

Mistrovství Evropy volejbalistů – semifinále v Římě:

Polsko – Slovinsko 3:1 (-23, 21, 20, 21),

Itálie – Francie 3:0 (21, 19, 23)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články