Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Polky porazily české volejbalistky i napodruhé, tentokrát těsněji

První duel české volejbalistky nezvládly a podlehly polským soupeřkám 1:3 na sety. I odveta vyzněla lépe pro Polky. Češky sice stáhly stav, nakonec však podlehly 2:3 na sety.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Svěřenkyně trenéra Janise Athanasopulose podlehly favoritkám až 2:3 po setech 25:17, 22:25, 17:25, 25:22 a 13:15. "Ve srovnání s prvním utkáním jsem velmi spokojen. Hráčky plnily herní plán, který jsme si řekli, na osmdesát procent. Hráli jsem s jedním z nejlepších týmů světa a ukázali týmového ducha, odvážný servis i dobrou obranu a v tom musíme pokračovat," řekl Athanasopulos.

Češky vstoupily do utkání razantně, i díky úspěšným blokům vedly v první sadě 16:9 a náskok nepustily. Ve druhém setu dotahovaly náskok, vyrovnaly na 21:21, ale set rozhodla na podání polská hvězda Magdalena Stysiaková.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky v druhém přípravném utkání Polky potrápily

Jen třetí sada Češkám nevyšla, rychle prohrávaly, kouč zkusil hráčky z lavičky, ale zvrat se nekonal. Do čtvrté sady znovu nastoupila základní šestka – smečařky Kossányiová a Mlejnková, blokařky Trnková a Purchartová, univerzálka Orvošová, nahrávačka Valková a libero Dostálová a povedl se jim vstup.

Vedly 6:0, pak 19:12, setbol připravila ranou Orvošová a po bloku do autu bylo vyrovnáno. V úvodu tie-breaku se ale nedařil příjem. V koncovce ještě při podání Mlejnkové Češky odvrátily dva mečboly, ale třetí už Stysiaková proměnila.

"Hrály jsme jako tým jedna za druhou, a to se hraje úplně jinak. Zlepšily jsme servis, i když jsme víc kazily, ale šly jsme do risku a trošku jsme je zatlačily. Blok zapracoval, zlepšily jsme se skoro ve všem," řekla Kossányová.

V úterním přípravném utkání Češky za Polkami mnohem více zaostávaly, prohrály 1:3 na sety, přičemž získaly až čtvrtý dodatečný set. Po volnu se volejbalistky znovu sejdou 20. července a začnou se připravovat na kvalifikaci mistrovství Evropy. Na přelomu srpna a září odehrají turnaje v Lotyšsku a v Bosně a Hercegovině, čtvrtým účastníkem skupiny je Slovinsko. Na ME postoupí ze skupiny F dva celky.

Přípravné utkání volejbalistek ve Walbrzychu:

Polsko - ČR 3:2 (-17, 22, 17, -22, 13)

Čas: 119 min. Bez diváků.

Sestava ČR: Kossányiová 9, Purchartová 3, Orvošová 17, Mlejnková 20, Trnková 14, Valková 3, libero Dostálová - Šimáňová, Bajusz, Patočková 3, Kohoutová, Hodanová, Svobodová, libero Chevalierová. Trenér: Athanasopulos.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články