Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Poláci se na finále natrápili, o titul si zahrají s Itálií

Zatímco domácí Poláci se na postup do finále proti Brazílii natrápili a vybojovali jej až v páté řadě, italským volejbalistům semifinálové utkání proti Slovinsku sedlo. Itálie přehrála Slovinsko 3:0 na sety. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále volejbalového MS se utkají Poláci a Italové

Do utkání vstoupili lépe Brazilci. V úvodní sadě na domácí tým tlačili a získali hned několik setbolů. Poláci dokázali dva odvrátit, prohru v úvodním setu už však nedokázali.

Do další části hry však vstoupili domácí v podstatně větším klidu. Zlepšením kombinace a stabilizováním hry dokázali stav utkání ve třetím setu otočit do vedení 2:1 a zdálo se, že si s přehledem dojdou pro výhru. 

Ve čtvrté sadě polský tým hrál opatrně a s chybami, bitva vygradovala v tie-breaku. Lépe jej rozehráli Poláci, vedení 7:4 však ztratili. Stejně blízko i daleko k finále měly oba celky ještě za stavu 12:12. Leal však po úspěšném útoku zkazil podání, následně bodoval smečí Aleksander Šliwka a strhující semifinále zakončili domácí blokem. Univerzál Bartosz Kurek se na postupu podílel 24 body, což bylo nejvíc ze všech aktérů.

Závěrečnou přestřelku nakonec lépe zvládli domácí volejbalisté. Vybojovali tak šanci na zisk třetího titulu v řadě. Ve finále vyzvou vítěze z druhého semifinále, ve kterém na sebe narazí Itálie se Slovinskem.  

Mistrovství světa volejbalistů - semifinále v Katovicích:

Polsko - Brazílie 3:2 (-23, 18, 20, -21, 12), Itálie - Slovinsko 3:0 (21, 22, 21).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články