Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pohár CEV začíná pro české kluby. V akci budou Budějovice, Liberec i Karlovarsko

Pro trojici českých klubů začíná jejich letošní působení v Poháru CEV. Po vyřazení z boje o skupiny Ligy mistrů čeká první zápas o osmifinále Karlovarsko a představí se také České Budějovice a Dukla Liberec. Přímý přenos utkání České Budějovice - Kemerovo sledujte od 16:55 na webu ctsport.cz.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

České Budějovice začnou doma a přivítají ruského giganta Kemerovo. "Na tu výzvu se moc těším. Nebudeme mít co ztratit, můžeme hrát stoprocentně na risk, a když se nám bude jenom trošku dařit, tak si myslím, že i takový klub můžeme potrápit," řekl kapitán a blokař Radek Mach. "Budeme chtít hrát pestřeji a pokusíme se přihrát jejich dělový servis takovým způsobem, abychom mohli dobře útočit," doplnil kouč René Dvořák.

Na zápas může do hlediště podle vládních koronavirových opatření tisíc fanoušků. Přednost mají majitelé permanentek. "Kteří klub významně podpořili při posledním období pandemie," uvedl Jihostroj na webu. "Prosíme a vyzýváme naše fanoušky, aby byli zodpovědní, ohleduplní k sobě navzájem a dodržovali všechna opatření. Náš tým udělá maximum na hřišti, vy prosím zkuste udělat to samé v hledišti," vyzval generální manažer Robert Mifka.

Karlovarsko vypadlo v posledním třetím předkole Ligy mistrů a v Poháru CEV se střetne s Kraljevem. Úvodní zápas se hraje na půdě srbského celku od 19:00.

"Věřím, že pro kluky to je zase další cíl, chtít se prokousat jiným pohárem a potkat jiné kvalitní evropské soupeře," řekl manažer českého mistra Ondřej Hudeček. "Srbské Kraljevo porazilo tým z německé Bundesligy, což znamená, že kvalitu jistě má a nebude jednoduchý soupeř. Naší výhodou bude domácí prostředí ve druhém odvetném utkání, kdy věřím, že opět dorazí spousta fanoušků, kteří udělali při zápase proti Lisabonu neuvěřitelnou atmosféru."

Volejbalistům Dukly se v extralize zatím nedaří. Jsou na osmém místě a do Poháru CEV vstoupí krátce poté, co byl odvolán trenér Michal Nekola. Liberecký tým povede dosavadní asistent Vladan Merta. První zápas se hraje od 18:00 v polském Belchatówě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články