Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pohár CEV pro Budějovice i Liberec skončil ve druhém kole

Budějovičtí volejbalisté skončili v Poháru CEV ve druhém kole. Ruskému Kemerovu podlehli na jeho půdě 1:3 po setech 21:25, 25:19, 14:25 a 21:25 a po domácí těsné prohře 2:3 jsou ze soutěže vyřazeni. Vypadla i Dukla Liberec, která nestačila na Belchatów a doma mu podlehla 1:3.

Jihočeši před týdnem nevyužili před svými fanoušky proti favoritovi tři mečboly. V Rusku v prvním setu zpočátku špatně přihrávali, ale v druhém se výrazně zlepšili a vykřesali naději na postup.

"Hráli jsme výborně. Dařilo se nám až do půlky třetího setu, kdy nás rozhodila tři nebo čtyři sporná rozhodnutí rozhodčí. Asi jsme trochu drželi v sobě, že jsme byli poškozeni, a to ovlivnilo celý set," uvedl trenér René Dvořák, proč jeho celek ztratil třetí set rozdílem 11 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Liberce v poháru končí

Ve čtvrté sadě bojoval Jihostroj o naději. Prohrával 11:17, snížil na 18:19, ale obrat se hráčům nepovedl. "Byla to tahanice až do chvíle, kdy nám odskočili," řekl Dvořák a dodal: "Myslím si, že jsme podali slušný výkon a byli jsme ruskému mužstvu velmi dobrým soupeřem."

Duklu proti Belchatówu poprvé vedl kouč Petr Brom, který nahradil Michala Nekolu. Po prohře v Polsku 0:3 dnes hosté opět dominovali a při vedení 2:0 už měli jistý postup. Pátý tým polské ligy poté polevil, Liberec zápas zdramatizoval, ale víc už nezvládl.

Do osmifinále Poháru CEV se už se ve středu dostali čeští šampioni z Karlovarska, kteří přešli přes srbské Kraljevo a budou hrát o čtvrtfinále s Galatasarayem Istanbul.

Pohár CEV volejbalistů - 2. kolo, odvetné utkání v Kemerovu (Rusko):

Kemerovo - České Budějovice 3:1 (21, -19, 14, 21)

Nejvíce bodů: Papazov 20, Markin a Sivoželez po 14 - Schouten 18, Michálek 14, Stoilovič 10.

První zápas 3:2, postoupilo Kemerovo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články