Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Po postupu rychlý konec. Liberec nestačil na Zenit a s Pohárem CEV se loučí

Volejbalisté Dukly Liberec skončili v Poháru CEV ve čtvrtfinále. Lídr české extraligy prohrál v bulharském Pazardžiku s ruským Zenitem Petrohrad 0:3 po setech 24:26, 14:25 a 22:25.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Petrohrad dominoval v obraně na síti. Třináct bodových bloků za tři sety je úžasné číslo. Navíc měl spoustu nadražených míčů, my jsme se nemohli proti jejich vysokému bloku prosadit," řekl trenér Michal Nekola.

Při úterní výhře v osmifinále nad Minskem táhl Duklu dvaceti body univerzál Jan Štokr, ale ruský celek eliminoval jeho útočnou sílu na polovinu. Přesto dokázal Liberec v prvním a třetím setu hrát s favoritem vyrovnanou partii.

"Narazili jsme na top tým ruské ligy, se kterým jsme odehráli dva velice vyrovnané sety ze tří," uvedl Nekola. "Celkově jsme odvedli slušný výkon v Poháru CEV. Postoupili jsme přes mistra Rakouska a mistra Běloruska," připomněl.

V úvodu se po třech výměnách kvůli problémům s technikou deset minut nehrálo. Po pauze Dukla celý set prohrávala, ale po úspěšném bloku Krajčoviče srovnala na 21:21. Při druhém setbolu soupeře však smečoval Štokr do autu.

Ve druhé sadě se Liberci nedařilo nic a náskok Zenitu postupně narůstal až na konečných jedenáct bodů. Třetí set vypadal nejnadějněji. Svěřenci trenéra Michala Nekoly vedli až o pět bodů 16:11, ale po neúspěšném útoku středem sítě bylo srovnáno na 18:18. V koncovce byli hráči Petrohradu lepší.

Druhý nejvyšší evropský pohár už bude pokračovat bez české účasti. Dukla byla letos jediným tuzemským zástupcem v soutěži, jelikož celky Brna a Českých Budějovic se kvůli komplikacím s koronavirem odhlásily.

V Lize mistrů čeká Karlovarsko v únoru druhý turnaj skupiny E, ale šance na postup má minimální. V semifinále Vyzývacího poháru jsou pražští Lvi.

Pohár CEV volejbalistů - čtvrtfinále v Pazardžiku (Bulharsko):

Zenit Petrohrad - Dukla Liberec 3:0 (24, 14, 22)
Nejvíce bodů: Poletajev 15, Kljuka 10, Ursov 9 - Štokr 10, Krajčovič 8, Leikep 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články