Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Po mistrech světa domácí Nizozemci. České volejbalisty čeká bouřlivá atmosféra

Čeští volejbalisté ve třetím zápase na evropském šampionátu dostali lekci od úřadujících mistrů světa Poláků. Času ovšem není nazbyt a příprava na další těžkou váhu následovala v rychlém sledu. Přímé přenosy utkání s Nizozemskem vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 19:50.

Klid před bouří. Protažení i herní nácviky si zkusili v tiché tréninkové hale před dalším zápasem na šampionátu čeští hráči.

"Sice jsou domácí favorité, ale my uděláme maximum pro to, abychom vyhráli a přiblížili se postupu do dalšího kola," uvedl trenér Michal Nekola.

Na rozdíl od českého výběru mohli Nizozemci trénovat na palubovce, kde se s Čechy střetnou. Domácí tým odehraje utkání s jistotou postupu do osmifinále. K němu se snaží přiblížit i Nekolův tým, který ve čtvrtek zakončí boje v základní skupině soubojem s Černou Horou.

Vedle Nizozemců má jistotu účasti v další fázi také polský tým, který po pondělní výhře nad českou reprezentací demonstroval svou sílu proti Černé Hoře. Ta utrpěla v prvním setu ještě větší debakl a uhrála v něm jen deset bodů.

Jistou účast v osmifinále už mají také Francie, Itálie, Bulharsko, Srbsko, Belgie, ruští obhájci titulu a Slovinci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články