Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Po letech změna v olomouckém volejbale. Končí trenér Teplý

Po bezmála třiceti letech skončil Jiří Teplý na postu trenéra olomouckých volejbalistek. Kouč, který klub dovedl k pěti extraligovým titulům, ze zdravotních důvodů dočasně předal funkci Petru Zapletalovi. 

Jiří Teplý
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Bývalému reprezentačnímu nahrávači Zapletalovi bude pomáhat asistent Lukáš Miček, který přišel z Prostějova. Teplý se přesouvá do role mentora, který bude s novou trenérskou dvojicí v úzkém spojení.

"Obhajoba titulu a vybojovaných pozic na domácí i mezinárodní scéně je natolik zodpovědnou a náročnou výzvou, která se bohužel neslučuje s mým aktuálním zdravotním stavem. Proto s důvěrou předávám postupně budovaný tým do rukou nového realizačního týmu, jemuž plně důvěřuji," uvedl.

Teplý se ženského družstva Univerzity Palackého ujal na počátku 90. let. Po čtyřech triumfech v řadě v letech 1993 až 1996 nastalo pro Olomouc slabší období, v němž klub kvůli nedostatku peněz bojoval o udržení v nejvyšší soutěži. Na trůn se vrátil letos.

"Jirka Teplý je ikona našeho klubu a obrovská lidská i profesní osobnost. V tuto chvíli jsme zejména s ním v jeho osobním boji, ale tým, který on sám vybudoval a opakovaně dovedl přes veškeré možné aktuální limity na vrchol, je stále jeho," zdůraznil předseda klubu Jiří Zemánek.

Pro jednačtyřicetiletého Zapletala, který je mistrem ČR a Německa a vítězem Evropské ligy, půjde o první velkou trenérskou prověrku. "Velmi si vážím šance navázat na práci pana Teplého, s nímž budu velice rád spolupracovat a získávat od něj trenérské poznatky. Věřím, že to pomůže nejen mně, ale hlavně celému olomouckému volejbalu," řekl nový olomoucký kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články