Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Po Civitanově nestačily ani na Trentino. České Budějovice zaznamenaly v LM druhou porážku

Ani dalšího italského soupeře v Lize mistrů nezdolali. Volejbalisté Českých Budějovic hladce prohráli s favorizovaným Trentinem 0:3 po setech 11:25, 16:25 a 21:25. Ve skupině A tak mají po třech duelech jedinou výhru.

Volejbalisté Českých Budějovic čelí útoku soupeře
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Minulý týden Jihostroj doma vzal set nejlepšímu klubu světa Civitanově. Předtím uspěl v prvním utkání skupiny v Istanbulu, kde porazil Fenerbahce 3:2.

V prvním setu v Trentinu nedokázali Jihočeši čelit tlaku úřadujících vítězů Poháru CEV a za 21 minut získali jen jedenáct bodů. Prohrávali i od začátku druhého setu, ale po bloku kapitána Macha se dotáhli na 10:11. Vyrovnaná partie se ale nekonala, domácí opět hráli ve všech směrech lépe a také druhé sadě dominovali.

Nejvyrovnanější průběh měla závěrečná třetí sada. Mach bodem z podání srovnal na 14:14 a po Křesťanově bloku hosté krátce vedli 15:14. Měli ale dál problém s tvrdým servisem domácích Srb Kovačevič nasázel pět es set soupeři nevzali. Trentino letos na evropské scéně vyhrálo už podesáté za sebou.

České Budějovice jsou v tabulce skupiny A třetí za italskými velkokluby. Odvetné zápasy ve skupině začne Jihostroj 28. ledna v Civitanově, 13. února přivítá Fenerbahce a s Trentinem bude hrát na své palubovce 19. února.

Volejbalová Liga mistrů - 3. kolo:

Skupina A:

Trentino - České Budějovice 3:0 (11, 16, 21)
Rozhodčí: Provazník (SR), Petrovič (Srb.). Čas: 73 min. Diváci: 2772.
Sestava a body Č. Budějovic: Křesťan 6, Zmrhal 1, Mach 5, De Amo 2, Michálek 7, Todua 4, libero Kryštof - Mečkarov 6, Ondrovič 1, Fila 1. Trenér: Dvořák.
Nejvíce bodů Trentina: Vettori 16, Cebulj 13, Kovačevič 11.

Fenerbahce Istanbul - Civitanova 1:3 (-15, -19, 20, -17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články