Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po 12 letech ve finále. Volejbalistky KP Brno čeká Prostějov

Volejbalistky KP Brno vyhrály rozhodující páté semifinále nad Olomoucí 3:2 a jsou po dvanácti letech ve finále. O titul, celkově šestý v klubové historii, se utkají s Prostějovem. Ten povede už za jedenáctou zlatou medailí kouč Miroslav Čada, který byl v roce 2007 u posledního extraligového triumfu právě Králova Pole jako hlavní trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky KP Brno jsou po 12 letech ve finále, čeká je Prostějov

S prostějovským týmem Čada slavil nečekaný postup do finále již v úterý přes loňské šampionky a vítězky základní části z Liberce.

Brno v dlouhodobé fázi soutěže skončilo druhé a v předchozím semifinále s Olomoucí odvrátilo mečbol. Dnes dramatickou sérii završilo, i když znovu prohrávalo - 0:1 a ještě 1:2 na sety. V tie-breaku ale mělo od začátku bodově navrch a po třetím mečbolu slavilo postup i šanci na double, neboť na začátku února vybojovaly hráčky Králova Pole Český pohár.

Svěřenkyně Richarda Wiesnera i olomouckého Martina Hrocha odehrály v posledních třech zápasech vždy pět setů.

"Náš tým je neskutečně motivovaný a neústupný a ve všech těžkých momentech našel sílu se zvednout, což je naše obrovská devíza," liboval si Wiesner. "Věřím tomu, že tahle obrovsky těžká série se líbila všem fanouškům, a že je naláká na finálovou sérii, protože v podobě Prostějova nás čeká možná ještě těžší soupeř," dodal.

Finálová série na tři výhry začne v úterý v Brně. Olomouc s Libercem se utkají o bronz jen na dva vítězné zápasy. Poslední ligovou medaili získalo Královo Pole v roce 2017, a to bronz.

Olomoucký tým v loňské sezoně nedohrané kvůli koronaviru obsadil třetí místo, které může zopakovat. "Pro nás sezona nekončí, cesta za medailí pokračuje, jen má nyní jinou barvu," uvedl Hroch.

KP Brno - Olomouc 3:2 (-16, 19, -18, 14, 11)

Nejvíce bodů: Bukovská 21, Hrušecká 15, Pavlíková 13 - Dos Santosová 17, Moscická, Šepelová a Babičová po 11. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články