Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plážoví volejbalisté Bíza a Rotrekl podlehli Rakušanům

Stavanger (Norsko) - Plážoví volejbalisté Michal Bíza a Pavel Rotrekl na mistrovství světa ve Stavangeru poprvé prohráli. Po dnešní hladké porážce 0:2 rakouským párem Clemens Doppler, Matthias Mellitzer si česká dvojice zkomplikovala vyhlídky na postup do vyřazovací části. Bíza s Rotreklem přitom dobře začali a vedli 5:2. "Jenže následující minirozehru prohráli 1:6 a rázem se skóre otočilo. Rakušani najednou vyrostli, podařilo se jim pár šťastných míčů a byli na koni. My jen přihlíželi a ani jsme nebyli schopni vzít si time out, tak jsme byli vykolejení," uvedl reprezentační trenér Michal Palinek. Naopak prvního vítězství se dnes dočkaly Hana Klapalová s Terezou Petrovou.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jeho svěřencům se nedařilo ubránit Mellitzera, přestože byl podle kouče velice nervózní. "Narozdíl od nás ho partner vytáhl a pomohl mu. To mi u našich kluků chybělo a to rozhodlo. Rakušani byli přesnější a důslednější. Ve druhém setu svitla šance, kdy jsme stáhli z 9:12 na 12:12, ale po time outu jsme zkazili podání, a to byl poslední hřebíček do rakve," dodal Palinek.

Právě s tímto párem se Bíza a Rotrekl připravovali na počátku června v Rakousku. Italský trenér Rakušanů Marco Solustri si při té příležitosti české hráče dobře prohlédl a stanovil taktiku, na kterou dnes nedokázali najít protizbraň. "Soupeř hrál bez chyb a my jsme na něj po celé utkání nenašli účinný recept. Nedá se nic dělat, proti Němcům to bude hop, nebo trop," poznamenal Rotrekl.

"Byl to špatný zápas, vůbec nic nám nešlo"

"Začátek jsme měli dobrý a v prvním setu jsme vedli 5:2. Jenže místo uklidnění jsme pak začali kupit zbytečné chyby a už jsme se nevzpamatovali. Byl to špatný zápas, vůbec nic nám nešlo. Doufám, že rychle zapomeneme a v závěrečném zápase s Němci se popereme o postup," konstatoval Bíza.

Bíza s Rotreklem zatím mají na třetím místě v tabulce skupiny F jedno vítězství a pasivní skóre setů 2:3. Z třetích míst ve dvanácti skupinách postoupí do play off osm celků s nejlepší bilancí, české hráče však ještě čeká středeční duel s dosud neporaženými Němci Davidem Klempererem a Erikem Korengem.

Volejbalistky byly úspěšnější

Klapalová s Petrovou se první výhry dočkaly v duelu s Řekyněmi Efthalií Kutrumaniduovou a Eydaxou Argiropulovou, které porazily 2:0 na sety. Posledními soupeřkami české dvojice ve skupině C ve středu bude třetí nasazený pár Larissa a Juliana. Brazilky jsou zatím v Norsku bez porážky a ve dvou zápasech ztratily jediný set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články