Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plážové volejbalistky Hermannová se Štochlovou skončily na turnaji v Dauhá páté

Plážové volejbalistky Barbora Hermmannová s Marií Sárou Štochlovou obsadily na turnaji v Dauhá páté místo. Turnajem, který se konal v netradičním vyřazovacím formátu, se probojovaly ze základní skupiny až do finálového utkání pěti dvojic. Celkovým vítězem se stal německý pár Isabel Schneiderové a Sandry Ittlingerové.

K němu Hermannová se Štochlovou nastoupily nedlouho poté, co ovládly play-off pro čtyři týmy, kterým unikl přímý postup ze semifinále. V boji o prvenství pak vypadly jako první po úvodním patnáctiminutovém dějství.

"Naše výkony od hry ve skupině až po dnešní finále měly vzestupnou tendenci," řekla spokojená Štochlová v nahrávce pro média. "Nevyužily jsme naše šance, když už jsme je měly. Bylo to víc naším výkonem než čímkoliv jiným," odmítla v rozhovoru na kurtu Hermannová, že by Češky byly oproti přímým postupujícím ve finále v nevýhodě.

České beachvolejbalistky byly rády, že od pořadatelů dostaly do Kataru pozvánku, ačkoliv nemohly v minulém roce absolvovat žádný z kvalifikačních turnajů. "Mám tuhle akci ráda," řekla Hermannová, jež na jednom z turnajů série startovala v minulosti s dlouholetou partnerkou Markétou Nausch Slukovou. Ta po minulé sezoně, v níž elitní česká dvojice přišla kvůli covidu o start na olympijském turnaji v Tokiu, přerušila kariéru a v současnosti se chystá na mateřské povinnosti.

V katarské metropoli startovala i Martina Williams, ve dvojici se Slovinkou Tjašou Kotnikovou vypadly hned v základní skupině. Zápasy se na turnaji hrají vyřazovacím způsobem na 3x15 minut, začíná se v pěti týmech, které na kurt přicházejí postupně vždy místo dvojice, která v předchozí výměně neuhrála bod. Po každém patnáctiminutovém "setu" pár s nejmenším počtem bodů odpadne.

"Formát turnaje je velká zkouška fyzických sil, ale i psychických, je to velký tlak, hlídáš časomíru. Je to velká zkouška, ale my jsme výsledkem dokázaly, že fyzické síly máme," řekla Štochlová. S Hermannovou se nyní vrátí na další přípravný kemp na Tenerife, který potrvá do konce února. V březnu už chtějí naskočit do World Tour a absolvují turnaj v Mexiku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články