Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plážové volejbalistky čeká turnaj o poslední volná místa na olympiádě

Soči – Markéta Sluková s Barborou Hermannovou budou mít od středy do neděle poslední šanci, jak si zajistit účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Na světovém finále Kontinentálního poháru, které hostí ve zmíněném termínu ruské Soči, jim k vysněnému postupu mohou pomoci i Kristýna Kolocová s Michaelou Kvapilovou.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

V Soči se totiž hraje stejně jako v evropském finále, v němž skončily Češky třetí, týmovým systémem, nikoli však vyřazovacím. Týmy jsou rozděleny do dvou skupin a celky na druhém a třetím místě si to rozdají o postup s vítězi. Dva státy získají pro jeden svůj pár místo v olympijském turnaji, konaném na proslulé pláži Copacabana.

"Cítíme se dobře, ale je samozřejmě znát, že už jsme hodně za polovinou sezony a máme toho spoustu nahráno. Pokud ale existuje šance o Rio zabojovat, dáme do toho všechno," napsala Sluková ČTK ze Soči, kde jsou Češky od pondělí.

Nebezpečný bude především takzvaný golden set, který se za stavu 1:1 na zápasy hraje jen do 15 bodů. "Je to tak strašně krátké a nevyzpytatelné. Nebude čas na oťukávání a bude se muset do rizika hned. Naším cílem je tedy zahrát tak dobře, aby na něj vůbec nemuselo dojít!" uvedla Sluková, která s Hermannovou vybojovala stříbrné medaile na mistrovství Evropy. 

Česká výprava má v Soči jen trenéra Nausche a spolu s druhým párem přiletěl otec Kvapilové. "Jsme tady nejmenší výpravou. Žádal jsem federaci o fyzioterapeuta, protože se ve třech dnech odehraje hodně zápasů, ale marně," řekl Nausch.

Spolu s Češkami si na Rio brousí zuby domácí Rusky, Vanuatu, Číňanky a Rakušanky. "Budou stejnými favoritkami, jako jsme my," prohlásila Sluková. "A nesmí se podceňovat ani Ukrajinky a Kubánky," doplnil Nausch svou přítelkyni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články