Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Platit za pronájem hokejové arény teď nedává smysl. Karlovarsko dostalo výjimku a může hrát LM ve své hale

Volejbalisté Karlovarska nepřijdou v Lize mistrů o výhodu domácího prostředí. Uspěli totiž s žádostí o výjimku u evropské konfederace CEV ohledně divácké kapacity. V době pandemie covidu-19 a omezení by podle předsedy klubu Jakuba Novotného bylo nelogické pořádat zápasy ve velké hokejové hale.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko může hrát Ligu mistrů ve své hale, dostalo výjimku

"Už tak trpíme odlivem diváků a tím i peněz, přišlo by mi nelogické platit ještě za obrovskou halu, kterou stejně nemohu naplnit," řekl Novotný.

Jedním z kritérií pro Ligu mistrů je kapacita tří tisíc míst k sezení. "Tři tisíce lidí do míčovky nedostaneme, na základě nařízení vlády ani nesmíme. Předtím bylo tisíc lidí, teď je nula. Proto jsme požádali o výjimku," uvedl bývalý reprezentant.

"Proč se musí hrát ve velkých halách a na top stadionech, když celá Evropa řeší problémy s koronavirem a někde, například v Česku, se nesmí hrát s diváky, anebo jen s velmi omezeným počtem? Proč bych měl platit zimní stadion a ztrácet i výhodu domácího prostředí, když mi svými parametry vyhovuje naše míčová hala," dodal Novotný.

Karlovarsko si účinkování v Lize mistrů zopakuje po dvou letech. Tehdy měli fanoušci možnost vidět italské giganty Civitanovu s Modenou a polský Kedzierzyn.

Tentokrát Západočechům los přisoudil Novosibirsk, Friedrichshafen a vítěze předkola. Poprvé doma by měli hrát 2. prosince proti ruskému soupeři.

"Proti Civitanově před dvěma lety jsme do KV Areny dostali 3200 lidí, ale obávám se, že v těchto časech je to nereálné, i kdyby to někdo náhodou povolil. Potřebovali jsme mít situaci vyřešenou a vědět, na čem jsme, protože všechno má své konsekvence," řekl šéf Karlovarska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články