Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pětisetové bitvy přinesly druhý bod v semifinále Budějovicím a Liberci

České Budějovice / Liberec – Favorité play-off volejbalové extraligy České Budějovice a Liberec nezaváhali ani v druhém utkání semifinálových sérií, i když oba celky musely výhru vydřít až v pětisetových bitvách. Jak Zlín na jihu Čech, tak i Příbram na severu totiž do zápasu vstoupily velice dobře, ale koncovku zvládly lépe domácí týmy.

V Českých Budějovicích se Jihostroj zahříval velmi pomalu a první set stejně jako ve čtvrtek ztratil. Pak se rozehrál Tomáš Fila a v koncovce druhého setu se trenéru Svobodovi povedla střídání. Habr výborně servíroval a Kuliha pomohl s útokem. Úspěšná koncovka domácí uklidnila, Zlínským se přestalo dařit na síti a přes jejich mocný závěr se stal kořistí Jihostroje i třetí set.

Čtvrtý set byl bitvou o každý bod. Ze zápasu odstoupil lehce zraněný Fila, ale Jihostroj si vytvořil poměrně pohodlný náskok, jenže mečboly neproměnil a hosté set vyhráli 32:30. Také v rozhodující sadě se hostům téměř povedl velký obrat, prohrávali už 4:9 a vyrovnali na 11:11, Jihočeši už je ale do vedení nepustili.

"Jsme moc spokojení, bylo to vydřené vítězství. Ta série se ponese v tomto duchu. Zlín hraje stále dobře. Stav 2:0 nic neřeší, cesta za dalšími dvěma body bude ještě dlouhá," řekl trenér Českých Budějovic Jan Svoboda.

Jeho protějšek Roman Macek uznal, že čtvrtý set jeho tým vyhrál se štěstím. "Utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Srovnání na 2:2 jsme si ale za výkon zasloužili. V konci náš přihrávač nereagoval na krátký servis," řekl zlínský kouč.

Příbram vyhrála první set 25:21 a druhý stejným poměrem prohrála, ale nejtěsnějším rozdílem zvládla koncovku třetí sady. Pak už ale převzali otěže domácí a ve zbývajícím průběhu už soupeře výrazně přehráli.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:

České Budějovice – Zlín 3:2 (-15, 23, 21, -30, 12), stav série 2:0; Liberec – Příbram 3:2 (-21, 21, -23, 17, 10), stav série 2:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články