Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rytíři Kladno - VHK ROBE Vsetín

Ostravští volejbalisté vstoupili do Vyzývacího poháru vítězstvím

Ostrava - Volejbalisté Ostravy vstoupili do 3. kola Vyzývacího poháru domácím vítězstvím 3:1 nad německým Rottenburgem. Domácí přenechali jedenáctému celku bundesligy první set, ale pak už byli stoprocentní a mají blíže k postupu. Odveta se hraje v Německu příští středu. Vítěze dvojzápasu čeká v dalším kole v lednu cesta na Sibiř za týmem Fakel Novyj Urengoj.

Nebýt výpadku v závěru první sady, mohla Ostrava dojít k hladké výhře. Domácí v úvodu nastartoval vynikající Kubalův servis, díky němuž si vypracovali až sedmibodový náskok. Za stavu 21:14 se však svěřenci Zdeňka Šmejkala nepochopitelně dopustili celé řady nevynucených chyb a Rottenburg téměř ztracený set ještě otočil ve svůj prospěch.

Zpackaný závěr Ostravu nepoložil a ze zkratu se rychle vzpamatovala. Hostům to vrátila v koncovce druhé sady, kdy pro sebe obrátila nepříznivý stav 17:21. Závěr už měli domácí ve své režii. Především díky lepší hře na síti soupeře až na výjimky nepustili do vedení a vytvořili si nadějnou pozici před odvetou.

"V prvním setu jsme udělali hodně nevynucených chyb. Poslali jsme na hřiště mladší hráče a věřili, že to dotáhneme, ale nestalo se. Nechali jsme soupeře dotáhnout a otočit," vysvětlil trenér Šmejkal zaváhání svých svěřenců v konci úvodní sady. "Další tři sety jsme v koncovkách už zvládli. Odveta ale bude ještě náročná. V Rottenburgu chodí na volejbal 2 500 diváků, čekám bouřlivou atmosféru a velmi těžký zápas," dodal Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články