Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ostravský týden plážového volejbalu začne ve středu, hlavními hvězdami jsou Perušič a Schweiner

Ondřej Perušič a David Schweiner jsou největšími domácími nadějemi na turnaji série Pro Tour v Ostravě. Díky divoké kartě se do hlavní soutěže dostali také nadějní Jakub Šépka s Tomášem Semerádem i domácí ženské jedničky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Přímý přenos úvodní kvalifikace sledujte ve středu od 8:00 na ČT sport Plus.

Beachvolejbalová špička se na písku v Dolních Vítkovicích poprvé sešla v roce 2018, letos turnaj s názvem J&T Banka Ostrava Beach Pro povýšil mezi absolutní elitu. Po změně formátu světového okruhu bude druhou z devíti zastávek úrovně Elite 16, v níž v obou kategoriích změří síly šestnáct nejlepších párů.

České páry se v Ostravě pokaždé prosadily na stupně vítězů. Při premiéře fanoušky potěšily vítězné Markéta Nausch Sluková s Hermannovou. O rok později skončili Perušič se Schweinerem druzí, stejné umístění zopakovali po roční koronavirové pauze i loni.

"Ostrava jako domácí turnaj je pro nás samozřejmě důležitá. Budeme se snažit zahrát to nejlepší, co umíme, a dát fanouškům to, co se nám povedlo jim dát předchozí roky. Asi bych nechtěl slibovat zlato, protože konkurence je velká," řekl Schweiner. "Vždycky chceme dojít pro placku, i když už se tenhle rok bohužel nedávají," dodal.

Ze světových hvězd se v Ostravě představí například olympijští vítězové z Tokia Anders Mol a Christian Sörum z Norska, úřadující světové jedničky Stefan Boermans a Yorick de Groot z Nizozemska či jejich krajané a obhájci loňského prvenství Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen. Z ženských párů diváci uvidí mistryně světa Sarah Pavanovou s Melissou Humanaovou-Paredesovou z Kanady, první tým žebříčku Nizozemky Katju Stamovou a Raisu Schoonovou nebo pět brazilských dvojic.

Do hlavní soutěže bylo nasazeno 11 nejlepších týmů podle světového žebříčku plus čeští držitelé divokých karet. O jedno ze čtyř zbývajících míst budou v kvalifikaci usilovat také Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem a Anna Pospíšilová s Martinou Williams. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, o víkendu se v Dolních Vítkovicích odehraje play-off, jež vyvrcholí nedělními zápasy o medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články