Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ostravské volejbalistky zdolaly pražský Olymp a berou bronz

Praha - Ostravské volejbalistky získaly poprvé v extralize medaili. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera zvítězily v hale pražského Olympu 3:1 a sérii o třetí místo vyhrály 2:0.

Ostrava hrála v únoru finále Českého poháru, ale na to extraligové po dramatické sérii s Olomoucí nedosáhla. Ostravanky dosud byly v extralize nejlépe čtvrté, výhra nad Olympem jim vynesla historický bronz.

"Zápas byl trochu ve vlnách. Důležitý byl první set, byl dramatický (29:27), ale vyhráli jsme jej zaslouženě. Olymp hrál dnes dobře, ale my jsme hráli skvěle. Medaile je obrazem naší práce v celé sezoně," řekl Pommer. "Chci pochválit celý tým za to, že jsme to urvaly do vítězného konce," dodala kapitánka Iva Nachmilnerová. Olymp naopak skončil pod medailovými stupni poprvé od roku 2011, kdy byl rovněž čtvrtý.

Poté tým Stanislava Mitáče čtyřikrát za sebou postoupil do finále, ale nad favorizovaným Prostějovem nikdy nezvítězil. "Dělali jsme technické a taktické chyby. Důležitý byl první set, koncovka nás srazila. Sezona je hodnocená jako neúspěšná, ale na to, jak máme mladý tým, hráčkám děkuji," prohlásil Mitáč.

Play-off volejbalové extraligy žen:

O 3. místo - 2. zápas:

Olymp Praha - Ostrava 1:3 (-27, -15, 21, -23), konečný stav série 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články