Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostravské volejbalistky prolomily šňůru porážek, vyzrály na Štýrský Hradec

Ostravské volejbalistky utnuly smolnou sérii proher a v Poháru CEV zvítězily doma nad Štýrským Hradcem. Ačkoli v extralize čekají na výhru už osm kol, na evropské scéně a při premiéře v této soutěži uspěly po pětisetové bitvě. Odvetu v Rakousku odehrají příští týden ve čtvrtek.

Ostravě, bronzovému týmu minulé extraligové sezony, se po odchodu tří hráček základní sestavy v domácí soutěži nedaří, ale tentokrát si spravily chuť. A nezastavilo je ani nové prostředí. Místo své haly totiž musely Pohár CEV odehrát v domovském stánku mužského extraligového týmu Sareze.

Pátý set vyhrály jasně 15:9. "Musím pochválit celý tým, protože jsme si zápas vybojovali. Dva sety, které jsme prohráli, jsme si nepřihráli a soupeř nás tlačil servisem. V extralize musíme pokračovat v nasazení jako dnes nebo jako (nedávno) proti Olomouci," řekl kouč Zdeněk Pommer.

Zlomit zápas se dnes povedlo i jemu, když ve čtvrtém setu udělal tři změny v sestavě a po příchodu nahrávačky Lukáčové, blokařky Sedláčkové a smečařky Zedníkové Ostrava průběh otočila. Ve čtvrtek rozehraje úvodní kolo Poháru CEV mistrovský Prostějov, jenž začne v Sofii proti týmu Levski.

Pohár CEV volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:

Ostrava - Štýrský Hradec 3:2 (26, -16, -18, 15, 9) Rozhodčí: Chumak (Rus.), Rentzschová (Něm.). Čas: 130 min. Diváci: 450. Sestava a body Ostravy: K. Žolnerčíková 6, Zemanová 7, Kašparová 3, Makauskaiteová 15, Nečasová 2, Diatková 16, libero Chevalierová - Zedníková 8, Sedláčková 3, Lukáčová 1, Faltínová 1, Červenková. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Štýrského Hradce: Dörflerová 21, Dumphartová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články