Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Ostrava titul neobhájí, postupuje Příbram

Ostrava – Posledním semifinalistou play-off volejbalové extraligy se stal tým Příbrami. V sedmém rozhodujícím čtvrtfinále totiž dokázal zvítězit nad obhájcem titulu v Ostravě 3:0 na sety. Příbram se nyní utká s vítězem dlouhodobé části Libercem, druhou semifinálovou dvojici tvoří České Budějovice a Zlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu Ostrava - Příbram

V předchozích šesti utkáních si oba týmy držely stoprocentní úspěch v domácím prostředí. Čtvrteční zápas v Ostravě prohrála Příbram dokonce jasně 0:3, díky sobotnímu pětisetovému vítězství se do soupeřovy haly vrátila a tentokrát mu nedala šanci.

"Výsledek vyznívá překvapivě. Z mého pohledu rozhodl už první set, který zápas zlomil," řekl prezident příbramského klubu Daniel Rosenbaum. Svěřenci Petra Broma vyhráli první sadu těsně 25:23, v další už kralovali 25:15 a třetí set získali 25:22.

Postup byl pro Příbram o to cennější, že Ostravu si za soupeře nepřála. "Protože je to dobře připravený tým s výborným trenérem. Navíc je to pro nás daleko, s čímž souvisejí vysoké náklady," uvedl Rosenbaum.

Mezi nejlepší čtyřku prošli Středočeši popáté za sebou. "Pro provinční klub, jako je Příbram, je to veliký úspěch a ukázka stability a dobrého fungování klubu," řekl šéf příbramského celku.

Libereckou Duklu bere jako jasného favorita semifinálové série. "Je to nejkonsolidovanější tým, navíc na nás bude hodně odpočatý. Zkusíme pozlobit. Záleží také, jak se dáme dohromady. Třeba Jakub Novotný, který má dlouhodobé problémy, hraje pod prášky a se sebezapřením. Dneska ale byl podle mě nejlepší na hřišti," pochválil Rosenbaum autora 17 bodů.

Výsledek čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů

Ostrava - Příbram 0:3 (-23, -15, -22)

Nejvíce bodů: Rehák 14, Čechmánek a Široký po 6 - Novotný 17, Rojas 15, Burt 6. Konečný stav série: 3:4.

Semifinálové dvojice: Příbram - Liberec, České Budějovice - Zlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články