Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava postupuje do osmifinále Poháru CEV, Karlovarsko a Kladno si zahrají stejnou fázi Challenge Cupu

Osmifinále Poháru CEV si zahraje Ostrava po vítězství nad rakouským mistrem Aich/Dob 3:0 na sety. Volejbalisté Karlovarska a Kladna mezitím postupují do osmifinále Vyzývacího poháru.

Ostravští volejbalisté postoupili po obratu ve dvojzápase s rakouským mistrem Aich/Dob. Bronzový tým minulé sezony extraligy po domácí porážce 2:3 zvítězil v odvetě v hale soupeře 3:0 a probil se mezi 16 nejlepších týmů druhé nejvýznamnější klubové soutěže v Evropě.

Ve čtvrtek budou ve hře ještě muži Liberce, kteří první zápas Poháru CEV v Istanbulu prohráli s Galatasarayem 1:3. Domácí odvety po venkovních porážkách čekají také ženy Olomouce proti obhájkyním z celku Busto Arsizio (0:3) a Prostějova proti Beverenu (2:3).

V nižším Vyzývacím poháru zvládly bez ztráty setu odvety i Karlovarsko a Kladno a také prošly do osmifinále. Ve stejné soutěži žen naopak skončil pražský Olymp, přestože slovinskému Kamniku vrátil v kladenském azylu porážku 1:3. Jeho naděje ale zhasly ve zlatém setu, který soupeř vyhrál 15:11. Ve čtvrtek budou ve hře ještě muži Liberce, kteří první zápas v Istanbulu prohráli s Galatasarayem 1:3.

Zatímco v minulém týdnu Ostravané v domácím duelu dvakrát dotáhli ztrátu setu a nakonec prohráli tie-break, v Bleiburgu sebrali soupeři vítr z plachet zvládnutými koncovkami a vyhráli 25:23, 27:25 a 25:19. Úvodní sadu svěřenci Jana Václavíka zakončili čtyřmi body za sebou, ve druhém postupně zlikvidovali šestibodové manko a pak proměnili třetí setbol. Zbytek utkání se odehrál v režii Ostravanů.

Karlovarští volejbalisté si snadno poradili se Stroitelem Minsk a po domácí výhře 3:1 porazili běloruského soupeře i v jeho hale, tentokrát za 62 minut 25:19, 25:13 a 25:18. Západočeši zůstali v Challenge Cupu bez porážky, ve dvojzápase předkola proti Vardaru Skopje ztratili rovněž jen set. V hlavní fázi soutěže v odvetě v minské hale Čižovka aktuální lídr české extraligy ani jednou neprohrával a příštím soupeřem bude rumunský celek ACS Zalau.

Kladenští volejbalisté už konfrontaci s rumunským klubovým volejbalem mají úspěšně za sebou a také bez porážky. Z Craiovy si tým Milan Fortuníka přivezl výhru 3:2 a doma soupeř hrál vyrovnanou partii jen ve druhém setu. Středočeši zvítězili 25:17, 25:23 a 25:15 a v další fázi narazí na Sporting Lisabon.

Ženy Olympu nezačaly odvetu dobře a prohrály první set 20:25, ale v dalších sadách vždy poměrně záhy dostaly vývoj pod kontrolu a získaly je v poměru 25:16, 25:20 a 25:20. Jenže ve zlatém setu tým Stanislava Mitáče od počátku jen dotahoval ztrátu a otočit výsledek už nedokázal. Olymp vyřazením napodobil úterní nezdar Liberce, v Poháru CEV dohrálo také KP Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články