Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ostrava pohár neobhájí, ve finále se utká Příbram s Libercem

Mladá Boleslav - Ostravští volejbalisté neobhájí Český pohár. Na jejich úkor prošla do finále Příbram, která porazila obhájce 3:1. Druhým finalistou je Liberec, který po pětisetové bitvě vyřadil ligové mistry z Českých Budějovic. Ve finálovém souboji o trofej na sebe tak narazí první a třetí tým extraligové tabulky. Finále se hraje v úterý od 16:00 a v přímém přenosu ho můžete sledovat na ČT sport a našem webu.

Volejbalisté Příbrami
zdroj: pribram.cz

Liberečtí hráči před dvěma dny v lize prohráli na jihu Čech 1:3. Na neutrální půdě však byl výsledek jiný. I díky 21 blokům a také po chybách venezuelského smečaře Andyho Rojase v českobudějovickém dresu pohárové semifinále vyhráli 3:2.

"Záleželo na tom, jak se kdo vyrovnal s příjmem. Dělal nám problém jejich plachtící servis, tam nám vždy ujeli. Teď už nám zůstává jen obhajoba ligového titulu," řekl kapitán Jihostroje Michal Sukuba. Liberec po postupu do semifinále evropského Vyzývacího poháru může dosáhnout dalšího úspěchu. Český pohár Dukla naposledy získala před čtyřmi lety. 

Semifinále Českého poháru volejbalistů v Mladé Boleslavi:

Liberec - České Budějovice 3:2 (-20, 23, -23, 17, 13)

Příbram v extralize s dvojicí Liberec - České Budějovice drží krok a je třetí, vydařenou sezonu potvrdila i v semifinále poháru. Proti Ostravě vyhrála v lize oba vzájemné zápasy v sezoně, nyní je předčila i v pohárových bojích. "Zase nás přehráli ve všech činnostech, stejně jako předtím. Mají zkušený mančaft, který hraje dobře v jakékoli fázi hry," řekl ostravský nahrávač Zdeněk Haník.

Semifinále Českého poháru volejbalistů v Mladé Boleslavi:

Příbram - Ostrava 3:1 (17, 26, -26, 21)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články