Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava po vítězství nad Brnem postupuje do čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Brno - Volejbalistky Ostravy vyhrály odvetu druhého kola Vyzývacího poháru v Brně 3:1 a po předchozí výhře 3:0 v prvním duelu postoupily do čtvrtfinále. Jméno dalšího soupeře se dozvědí ve středu, pravděpodobně jím bude Krasnojarsk.

Český souboj v Challenge Cupu začal před dvěma týdny domácí výhrou Ostravy a svěřenkyně Zdeňka Pommera byly lepší i nyní. Odvetu vyhrály po setech 12:25, 25:20, 25:19 a 25:19.

Naděje domácích volejbalistek žila jen po dobu prvního setu, v němž po suverénním výkonu díky převaze na síti povolily soupeřkám pouhých 12 bodů. Pak se však průběh zcela otočil. Ostravské hráčky zpřesnily hru a bez větších problémů získaly potřebné dva sety. Brňanky se z útlumu už neprobraly.

Oporami vítězek byly Toufarová se 17 body a Kojdová s patnácti. V brněnském týmu byla nejlepší Měrková (15). Čtvrtfinálový soupeř Ostravy vzejde z duelu mezi Krasnojarskem a chorvatskou Marinou Kaštela, první zápas v Rusku vyhrál favorit 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava přešla přes Brno do čtvrtfinále Vyzývacího poháru

KP Brno - TJ Ostrava 1:3 (12, -20, -19, -19)

Rozhodčí: Novák (SR), Suděv (Běl.). Čas: 108 min. Diváci: 150. První zápas 0:3, postoupila Ostrava.

Brno: Salanciová 11, Pottsová 9, Měrková 15, Polášková 6, Brownová 12, Koseková 2, libero Doležalová - Kopáčová, Suchá 3, Tesařová, Vondráková 1. Trenér: Rojko.

Ostrava: Zemanová 4, Zedníková 5, P. Kojdová 15, Nachmilnerová 12, Součková 3, Toufarová 17, libero Červenková - Diatková 3, Čuboňová, Faltínová, Válková. Trenér: Pommer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články