Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Ostrava doma sérii s Libercem neukončila, rozhodne pátý duel

Ostravané nevyužili v semifinále volejbalové extraligy postupový mečbol a s Libercem je čeká rozhodující páté utkání. Rozhodla o tom výhra hostujících Severočechů 3:1 na sety po výsledku 25:16, 20:25, 30:28 a 25:17. V další fázi play-off už jsou České Budějovice, Lvi Praha a vítěz základní části Karlovarsko.

Dukla před necelými třemi týdny dobyla v Karlových Varech podvanácté Český pohár, ale ve čtvrtfinálové sérii s Ostravou nečekaně ztrácela. Soupeři však potřebný třetí bod nedovolila. Získala klíčovou koncovku třetího setu 30:28, v celém zápase udělala pouze čtyři chyby v útoku. K tomu přidala 15 bodových bloků.

"Byli jsme úspěšnější na bloku než v předchozích zápasech, které jsme prohráli. Měli jsme 15 bloků a spoustu dalších obran. A hlavně jsme udělali méně chyb," řekl kouč Dukly Michal Nekola. "Koncovka třetího setu byla hodně rozhodující, my si začali víc věřit a domácí kazili víc, než bylo zdrávo," dodal.

Liberec naposledy chyběl v semifinále před deseti lety. V této sezoně nasbíral v základní části o 16 bodů víc než Ostrava. V sérii postrádá ukrajinského nahrávače Kovalčuka, Ostrava toho však nevyužila. "Liberec měl nůž na krku a zvládl to. Hrál dobře, výrazně líp než minule. My nebyli tak efektivní v útoku. V Liberci jsme ale vyhráli před pár dny, takže nic není nemožné. Je to 2:2," řekl trenér Ostravy Jan Václavík.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Ostrava – Liberec

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 4. zápas:

Ostrava - Liberec 1:3 (-16, 20, -28, -17)
Nejvíce bodů: Ihnát 21, Janků 15, Dvořák 14 - M. Kriško 17, Šulista 14, T. Kriško 12. Stav série 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články