Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Olympijské naděje pohasly. Kubíčková s Kvapilovou do Tokia nepojedou

Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou nebudou třetím českým párem na olympijských hrách. O naději pro Tokio bojovaly na Kontinentálním poháru v Haagu, ale prohrály hned v prvním kole s Polkami. Český mužský beachvolejbal reprezentovali Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Patrik Maňas s Jiřím Sedlákem. Muži rovněž prohráli 1:2 na zápasy se Španělskem. Ze 16 účastníků si letenku do Japonska zajistí v obou kategoriích jen vítěz.

Michaela Kubíčková a Michala Kvapilová
zdroj: ZUMA autor: Michael Chavet

Díky pořadí ve světovém žebříčku se již dříve do Tokia kvalifikovaly nejlepší české páry Ondřej Perušič a David Schweiner a podruhé společně Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Na písku v Tokiu se v každé kategorii představí 24 dvojic.

Na Kontinentálním poháru reprezentují zemi vždy dvě dvojice. Před Kvapilovou s Kubíčkovou zahájily soutěž Martina Maixnerová a Marie Sára Štochlová, ale nestačily na polskou dvojici Kinga Wojtasiková, Katarzyna Kocioleková. Ta následně v rozhodujícím duelu zdolala i druhé Češky, a to ve dvou setech 21:12 a 21:16.

Český mužský beachvolejbal reprezentovaly v Nizozemsku také dvě dvojice, v rozhodující bitvě Dumek s Berčíkem nestačili na Césara Menéndeze a Alejandra Huertu. Prohráli 17:21 a 13:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články