Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomoucký volejbal už nebude jako dřív. Přišly cizinky, odešla Orvošová

Radikálně obměněnou sestavu budou mít v nové sezoně volejbalistky Olomouce. Kádr mistryň republiky posílily dvě Kubánky, rozehrávačka z Brazílie i další cizinky. Z dosavadní kostry družstva nezůstala ani nejvíce bodující hráčka Gabriela Orvošová. 

Hráčky Olomouce Gabriela Orvošová, Martina Michalíková, Veronika Trnková a Eva Hodanová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Tým bude chtít obhájit Český pohár, znovu dobýt extraligový titul a hrát Ligu mistryň. Trenér Petr Zapletal během prvního roku na olomoucké lavičce získal s týmem domácí pohár, po nedohrané sezoně kvůli koronaviru ale musel vybudovat nový kádr.

Zůstaly jen Martina Michalíková a Denisa Kulová. Klub se rozloučil s Veronikou Trnkovou, Evou Hodanovou, Veronikou Struškovou i Adélou Stavinohovou. Další opory Katarína Dudová a Monika Dedíková už hrát zřejmě nebudou.

"Chtěli jsme udržet co nejvíce hráček pohromadě, ale některé chtěly otěhotnět, další jít do zahraničí nebo jsme se nedohodli na podmínkách smlouvy. Nebo ještě nebyly rozhodnuté a já nechtěl čekat na květen, červen," řekl Zapletal. České hráčky na trhu nebyly. "Proto byla cesta jednoznačná - podívat se do zahraničí," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olomouce čekají změny v kádru

Bývalý reprezentační nahrávač loni v létě nahradil Jiřího Teplého, jenž po bezmála 30 letech a pěti extraligových titulech opustil trenérský post ze zdravotních důvodů. Hanačky letos obhájily Český pohár, ale v lize na medaile zaútočit nemohly. Než soutěž zastavil koronavirus, byly po základní části druhé o šest bodů za brněnskými Šelmami.

Na play-off už nedošlo. Zapletal měl náhle o to více volna, protože koronavirus zavřel i základní školu ve Šternberku, kde zároveň učí. "Pandemie mi dala čas udělat mančaft," konstatoval. Orvošovou, jež vybírá ze zahraničních nabídek, se pokusí nahradit Regla Graciaová. Druhou novou Kubánkou je smečařka Sulian Matienzová, jež dříve odehrála dvě sezony v Prostějově. Obě naposledy působily v Peru.

Nadšený je Zapletal z Brazilky Milly Camurcaové. "Nahrávačku jsem hledal pečlivě a myslím, že bude velkým přínosem do české ligy," řekl. Do Olomouce sedmadvacetiletá volejbalistka zamíří z brazilské superligy. Dres úřadujících mistryň bude nově oblékat také izraelské libero Katrina Zilbermanová a ze Šternberka s ní přišla i americká blokařka Olivia Kofieová.

Prostějov za Olomouc vyměnila slovenská středová hráčka Nikola Stümpelová. Zbytek doplní mladé naděje. "Ambice máme ty nejvyšší. Budeme chtít hrát Ligu mistryň. Uvidíme, jak to po nedohrané sezoně dopadne," řekl Zapletal.

Nové hráčky osobně pozná až o prázdninách, společnou přípravu plánuje od konce července. Tato sezona byla ukončena bez udělení titulu. V té nové očekává, že se Olomouc bude znovu prát o trofeje hlavně se Šelmami a pražským Olympem. "A velkou neznámou bude Liberec," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články