Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomoucké volejbalistky v euforii, vyhrály Český pohár

Olomoucké volejbalistky porazily rivalky z Prostějova a vyhrály Český pohár. Po roce 2017 a úspěšných 90. letech je to pro ně čtvrtý triumf v této soutěži. Oba celky si zopakovaly finálový duel a triumf si po roce prohodily.

Olomoucké volejbalistky s trofejí pro vítězky Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Olomouc se na pohárový trůn vrátila po roční přestávce a potvrdila současnou dominanci v českém volejbalu. V této sezoně ještě svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého v tuzemských soutěžích neprohrály.

Finálový zápas v brněnské hale v Králově Poli začaly lépe hráčky Prostějova, ale koncovka prvního setu vyzněla pro favorizovaný olomoucký tým především zásluhou zlepšené obrany.

I v druhém dějství byl vedoucí tým extraligové soutěže lepší. Svoji hru opíral o kvalitní servis a především o větší přesnost a pestrost. Prostějovu několikrát chyběly centimetry k přesnému zakončení. "První dva sety jsme hrály opravdu velmi dobrý volejbal," pochválila svůj tým Julie Kovářová, olomoucké libero.

"Dobře jsme servírovali, tím pádem jsme měli více času v obraně, ale když jsme ubrali na podání, tak nás soupeř trochu přehrával. Ale jinak jsme podali stabilnější výkon," zhodnotil finále olomoucký kouč Teplý.

Prostějov však nesložil zbraně a vyrovnanou třetí sadu překlopil na svoji stranu sérií čtyř bodů od stavu 19:19. Pokračovalo se dál v hodně divokém čtvrtém dějství. Olomouc vedla už 11:3, pak 13:7, protivník snížil na rozdíl dvou bodů, ale na zvrat to nestačilo. "Odehrály jsme důstojný zápas, v současném složení obou týmů na Olomouc nemáme," uznala kvality soupeřek zkušená prostějovská smečařka Helena Horká.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olomouce vyhrály po roční přestávce Český pohár

UP Olomouc - VK Prostějov 3:1 (21, 19, -21, 17)

Nejvíce bodů: Trnková 22, Orvošová 17, Michalíková 15 - Horká 19, Bežandolská 14, Nová 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články