Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomoucké volejbalistky udolaly pařížský Saint Cloud

Olomouc - Volejbalistky Olomouce vyhrály úvodní osmifinálové utkání ve Vyzývacím poháru nad pařížským celkem Saint Cloud 3:2. Cenný skalp získaly po více než dvouhodinové bitvě, o postupujícím do čtvrtfinále Challenge Cupu rozhodne odveta v úterý 26. ledna ve francouzské metropoli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání UP Olomouc - Paris Saint Cloud

Proti druhému týmu francouzské ligy domácí hráčky získaly nejtěsnějším možným rozdílem první a třetí set, pokaždé přitom odvrátily tři setboly; nejprve ze stavu 22:24, ve druhém případě dokonce prohrávaly 21:24. Soupeř pokaždé dokázal vyrovnat, v sudých sadách třetí celek české extraligy uhrál jen po 19 bodech.

Na 2:2 na sety ale soupeř vyrovnal až po pátém setbolu a v tie-breaku svěřenkyně Jiřího Teplého dokonaly návrat do zápasu jednoznačným poměrem 15:8.

"Pozitivní bylo, že to holky nevzdávaly. Po sérii neúspěšných úderů jsme se v koncovce chytili, a to nám pomohlo na začátku pátého setu. Z naší strany to byl srdcem odvedený výkon," řekl Teplý.

 UP Olomouc - Paris Saint Cloud 3:2 (25, -19, 24, -19, 8)

Nejvíce bodů: Kubová 21, Dedíková 18, Dumančičová 15, Závodná 14, Košická 10 - Fiesoliová 29, Dascaluová 20, Gravesteijnová 14.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články