Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomoucké volejbalistky podlehly v předkole Ligy mistryň Južnému po boji až v tie-breaku

K úspěchu neměly daleko. Volejbalistky Olomouce ovšem nakonec podlehly v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistryň ukrajinskému celku Chimik Južne 2:3 na sety. Tie-break české mistryně prohrály 13:15. Odveta na Ukrajině se hraje příští úterý. Hanačky musejí k postupu do hlavní části soutěže vyhrát 3:0 nebo 3:1, v případě jejich vítězství 3:2 by se hrál zlatý set.

Adéla Stavinohová v utkání s Južným
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc loni při návratu do Ligy mistryň po dvou desetiletích vypadla ve 2. předkole. Letos byla nasazena až do třetího předkola a souboj s ukrajinským mistrem začala lépe - první set vyhrála 25:22.

Druhá sada byla jasnou záležitostí Chimiku, Olomouc nezískala ani jeden míč při vlastním servisu a prohrála 12:25. "Trápili jsme se se servisem a pořádně jsme nemohli ani přihrát. Ale to se stává, do zápasu jsme se pak hned vrátili," řekl Deníku domácí trenér Petr Zapletal.

Díky vítězství ve třetím setu 25:23 se jeho svěřenkyně dostaly znovu do vedení, ale ukrajinský tým si poměrně hladce výhrou 25:20 vybojoval tie-break. V něm měly hostující hráčky od úvodu navrch, Olomouc stahovala a za stavu 13:13 byla dva míče od vítězství. Mečbol si ale vybojoval Chimik a bodem přímo z podání zápas zakončil.

"Je to zklamání, protože jsme si na tohoto soupeře věřily. Nevím, jestli je to jenom můj pocit, ale nezahrály jsme náš nejlepší volejbal. A v takových zápasech by jej člověk chtěl předvést," uvedla Martina Michalíková.

Olomoucké volejbalistky tak musejí k postupu do hlavní části soutěže vyhrát na Ukrajině 3:0 nebo 3:1, v případě jejich vítězství 3:2 by se hrál zlatý set. "Poznali jsme, že soupeř je hratelný, pro nás je důležité, že jsme sehráli skvělý zápas. Kdybychom soupeře zatlačili víc servisem, který se nám nedařil, tak bychom měli větší šance. A to stejné bude platit i příští týden, na servisu teď musíme hodně zapracovat," řekl trenér Zapletal.

UP Olomouc - Chimik Južne 2:3 (22, -12, 23, -20, -13)

Rozhodčí: Jokelainen (Fin.), Schimpl (SR). Čas: 122 min. Diváci: 1000.

Sestava a body Olomouce: Hodanová 9, Trnková 6, Orvošová 26, Michalíková 9, Bežandolská 14, Dudová, libero Stavinohová - Handleyová 3, Burbeljuková 1, Strušková 5, Kazačenkovová 1, Kulová, Ambrožová.

Nejvíce bodů Chimiku: Bojková 25, Kozlovová 19, Frolovová a Stěpanovská po 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články