Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Olomoucké volejbalistky obhájily extraligový bronz

Olomouc - Olomoucké volejbalistky získaly potřetí za sebou bronzové medaile v extralize. V rozhodující bitvě porazily doma KP Brno 3:2, po obrovské bitvě vyhrály Hanačky poslední set 15:13. Mečbol symbolicky proměnila nejzkušenější domácí hráčka a bývalá reprezentantka Jana Napolitano Šenková, která se do klubu vrátila před touto sezonou po sedmi letech z Itálie.

Olomoucké volejbalistky
zdroj: ČT24

V celé sérii hrané jen na dvě vítězství přitom byly několikrát blíž medaili Brňanky. První duel před týdnem vyhrály v Olomouci 3:0, pak měly v sobotu doma dva mečboly. Chyběl jim tehdy nemocný americký kouč Christopher González jediný míč k tomu, aby po třech letech patřily opět mezi medailistky.

Dnes vedlo Brno pod taktovkou další zkušené opory a exmistryně Evropy na písku Soni Novákové, jež se vrátila k volejbalu po narození třetího dítěte, v Olomouci 2:1 na sety. V závěru páté sady však dvakrát neubránilo Šenkovou a ta odstartovala radost domácího týmu. Olomouc se štěstím potvrdila třetí místo z dlouhodobé části soutěže.

Podle kouče Hanaček Jiřího Teplého pomohl jeho svěřenkyním sporný moment za stavu 9:10 v posledním setu. Chtěl si vzít oddechový čas, místo toho přišla červená karta a bod pro Brno. "To, za co jsem dostal žlutou a červenou kartu, by se nikdy nestalo, kdyby tam byl normální rozhodčí. Pokud si vezmu time a rozhodčí mi ho dá ještě předtím, než hlavní zapíská, a dostanu červenou, tak si myslím, že je to velká chyba," řekl Teplý Deníku. "Tato situace nás nakopla a holky cítily křivdu. To byl rozhodující moment pátého setu," dodal.

Již v úterý se z úspěšné obhajoby titulu radovaly volejbalistky Prostějova, stříbrné medaile v Praze převzaly hráčky Olympu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - KP Brno

Olomouc - KP Brno 3:2 (-23, 24, -30, 23, 13)

Nejvíce bodů: Napolitano Šenková 23, Tinklová 19, Mátlová 18 - Širůčková 29, Michalíková 22, Vyklická 13. Konečný stav série: 2:1.

Konečné pořadí extraligy 2013/14:

1. Prostějov, 2. Olymp Praha, 3. Olomouc, 4. KP Brno, 5. Frýdek-Místek, 6. Ostrava, 7. Šternberk, 8. Slavia Praha, 9. Přerov, 10. SG Brno (zachránilo se v baráži se Střešovicemi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články