Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomoucké volejbalistky drtí soupeřky a vládnou extralize

Sedm zápasů, sedm výher. To je hodně příjemná bilance olomouckých volejbalistek v extralize, kterou vedou o čtyři body před brněnskými Šelmami, jež odehrály o dvě utkání víc. Poslední triumf si tým z Hané připsal na účet, když ve své hale porazil 3:0 Šternberk a byl to pro něj pátý duel, který pořešil bez ztráty setu.

"Nebyl to moc pěkný zápas, byla v něm spousta nevynucených chyb. Začali jsme dobře, potom jsme polevili a postupně se kvůli tomu dostali do křeče. Na druhou stranu musím holky trochu omluvit, za poslední týdny toho mají hodně za sebou včetně cesty do Itálie na Ligu mistryň. Nemůžu jim vytknout ztrátu bojovnosti a chuti, spíš koncentrace. Teď je před námi alespoň pár dní odpočinku," řekl Zapletal pro klubový web.

Loňské mistryně se v září pomaleji rozjížděly: v úvodním kole je Olymp připravil o bod, pak ztratily sadu proti Šelmám. Od té doby jsou ale mezi tuzemskou elitou suverénní, naopak ve třech vystoupeních v Lize mistryň v Itálii neuhrály Hanačky v minulém týdnu ani set.

Vítězství nad Šternberkem řídila autorka 24 bodů Katarina Pilepičová, jež se blýskla i pěti esy. Hostující celek měl ve vyrovnané druhé sadě setbol, nakonec ale prohrál 26:28.

"Druhý set mohl být náš, ale rozhodla zkušenost Olomouce. Ve třetí sadě na nás pustili na podání těžkou váhu v podobě Pilepičové, která nás doslova rozbombardovala. Přesto holky chválím," uvedl trenér poražených Jan Drešl.

UNIQA extraliga volejbalistek - 12. kolo:

Olomouc - Šternberk 3:0 (20, 26, 18)
Nejvíce bodů: Pilepičová 24, Stümpelová a Schlegelová po 12 - Herdová 14, Wanczyková 11, Látalová 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články