Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Olomouc uštědřila prostějovským volejbalistkám první prohru v sezoně

Prostějov ‒ Olomoucké volejbalistky potvrdily skvělou formu a dobyly tvrz osminásobných mistryň republiky Prostějova. Ve druhém kole nadstavby olomoucký tým, vedený bývalou reprezentantkou Janou Napolitano Šenkovou, zvítězil 3:2. Připravil tak soupeřkám první prohru v domácí sezoně a zároveň se naladil na středeční finále Českého poháru, v němž narazí na prostějovské favoritky opět a tentokrát doma.

Prostějovská Dayesi Masso
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Prostějov na svém webu před zápasem upozorňoval na vysoké sebevědomí Olomoučanek a jejich skvělé výsledky a nakonec bral jen bod. Už 14. ledna měla Olomouc v Prostějově mečbol a po pětisetovém dramatu prohrála, dnes se jí podařilo nadějný duel dotáhnout do konce. Napolitano Šenková k tomu přispěla 16 body.

"V koncovce čtvrtého setu jsme hráli příliš opatrně, ale pak jsme ukázali, na co máme," radoval se olomoucký kouč Jiří Teplý. "Bylo to velice vyrovnané a kvalitní utkání. Těžili jsme z dobré obrany a snažili se chodit do těžkých útoků, což nám většinu času vycházelo, stejně jako kvalitní servis. Celkově jsme odvedli výborný výkon a mám velkou radost, že se nám konečně po dlouhých letech povedlo zlomit prokletí porážek v Prostějově," dodal Teplý.

Jeho kolega Peter Goga vyzdvihl defenzivu soupeřek. "Byly lepší při obraně v poli a pak si dokázaly lépe připravit útok," hodnotil. "Byl to typický zápas před velice důležitou bitvou ve středečním finále poháru. Obě družstva trochu taktizovala a Olomouc víc než my, neboť jsme začali v naší nejsilnější sestavě. Po dobrém výkonu v minulém utkání se Stuttgartem (v Poháru CEV) to však dnes nebylo ono. Na můj vkus se v naší hře vyskytovalo příliš moc paniky," doplnil.

Ambice na extraligovou medaili potvrdil i třetí tým tabulky Ostrava výhrou v Praze nad Olympem 3:1.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavbová část:

Skupina o 1. - 4. místo, 20. kolo:

Olymp Praha - Ostrava 1:3 (-16, -20, 22, -21)
Nejvíce bodů: Melicharová 18, Šimáňová 10, Komárková 6 - Nachmilnerová 15, P. Kojdová 13, Toufarová 12.

Prostějov - Olomouc 2:3 (-25, 20, -23, 23, -12).

Skupina o 5. - 9. místo, 21. kolo:

Šternberk - KP Brno 0:3 (-17, -25, -22)
Nejvíce bodů: Oborná 12, Dudová 9, Hudylivová a Orvošová po 7 - Kopáčová a Polášková po 15, Pottsová 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články