Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc tempu ruské Kazaně nestačila, v Lize mistryň potřetí prohrála

Ve volejbalové Lize mistryň se olomouckým hráčkám nevedlo. Olomouc prohrála i svůj třetí zápas, když podlehla ruské Kazani 0:3 na sety po průběhu 18:25, 17:25 a 20:25. První turnaj soutěže tak Olomouc opouští s nulovým bodovým ziskem. 

Hráčky Olomouce Gabriela Orvošová, Martina Michalíková, Veronika Trnková a Eva Hodanová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V předešlých dvou zápasech utrpěl český tým třísetové porážky s polskými Policemi a domácími obhájkyněmi trofeje z Novary.

Druhý turnaj je v plánu 2. až 4. února v Polsku. Z pěti skupin Ligy mistryň postoupí vítězné celky do čtvrtfinále a doplní je tři nejlepší týmy z druhých míst.

Většinu utkání měly hráčky Olomouce problém s přihrávkou a nahrávačka Valková měla těžkou roli připravovat dobré míče k útoku. A naopak jen těžko se dařilo bránit smeče Rusek z vysokých nahrávek. Z toho pramenily série ztracených míčů, tak jako v prvním setu, v kterém Češky přišly od stavu 9:10 o devět bodů v řadě.

Ve druhé sadě po servisu španělské smečařky Schlegelové Olomouc vedla 8:5, ale o náskok přišla a po další nevydařené pasáži už naopak prohrávala 12:18. Podobné to bylo ve třetím setu: Olomouc vedla 3:0, ale ve zbytku sady ztrácela.

Olomouc přijela do Itálie nerozehraná, před turnajem absolvovala od 8. října kvůli koronavirovým opatřením v Česku pouze jedno extraligové utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoucké volejbalistky nestačily v LM na Kazaň

Volejbalová Liga mistryň - skupina E v Novaře (Itálie):

Kazaň - Olomouc 3:0 (18, 17, 20)

Nejvíce bodů: Fedorovcevová 20, Kadočkinová 14 - Schlegelová 14, Pilepičová 12, Nová 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články