Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olomouc, Ostrava i Prostějov slaví postup do volejbalového semifinále

Praha - Minimální počet tří zápasů stačil volejbalistkám Olomouce, Ostravy a mistrovského Prostějova k postupu do semifinále extraligy. Jen série KP Brno s Olympem Praha bude ještě pokračovat čtvrtým utkáním - s vedením 2:1 na zápasy do něj půjdou domácí Brňanky.

Radost volejbalistek Olomouce
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Všechny tři favorizované celky postoupily bez ztráty setu. Olomouc vyřadila celkovým poměrem 9:0 na sety Šternberk, přičemž o třináct bodů vítězného týmu se postarala bývalá reprezentantka Jana Napolitano Šenková. Ostrava stejně snadno přešla přes Frýdek-Místek.

Přerov sice dokázal v domácím prostředí zdramatizovat proti prostějovským obhájkyním titulu závěr druhé i třetí sady, obě však nakonec prohrál 22:25. "S lepším příjmem jsme dnes mohli uhrát klidně i dva sety. Škoda, že při našem pětibodovém vedení rozhodčí viděl míč, který byl v autu, jako dobrý," posteskl si přerovský trenér Libor Gálík. "Přerov měl dobré podání i obranu v poli. Nečekali jsme takový odpor a jsme spokojeni s postupem," řekl kouč vítězek Miroslav Čada.

Olomouc bude o finále hrát s Ostravou. Na posledního postupujícího čeká vítěz dlouhodobé části Prostějov, který usiluje o devátý mistrovský titul za sebou.

Čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistek - 3. zápasy:

Šternberk - Olomouc 0:3 (-15, -21, -20)

Nejvíce bodů: Orvošová 11, Oborná 9, M. Janečková 7 - Napolitano Šenková 13, Dedíková 11, Michalíková 7. Konečný stav série: 0:3.

Frýdek-Místek - Ostrava 0:3 (-22, -15, -21)

Nejvíce bodů: Kukučová 12, Pavelková 9, Mitregaová a Holišová po 6 - Zedníková 13, Toufarová 12, P. Kojdová 9. Konečný stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články