Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Odolena Voda vydřela nad Lvy z Prahy postup do čtvrtfinále, posledním postupujícím je Ústí nad Labem

Čtvrtfinále extraligy si zahrají volejbalisté Odoleny Vody. Tým, který se v loňské sezoně musel zachraňovat v baráži, porazil ve třetím zápase Lvy Praha ve čtyřech vyrovnaných setech 25:19, 28:26, 21:25 a 25:21. V play-off se potkají s Libercem. O tom rozhodlo utkání mezi Ústím nad Labem a Příbramí, které Severočeši ovládli po pětisetové bitvě a čeká je vítěz základní části z Českých Budějovic.

Volejbalisté Odoleny Vody
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

V dosavadních čtyřech zápasech předkola vždy platilo, že zvítězil hostující celek. Aero však podruhé v domácí hale nezaváhalo, a to především díky výbornému podání.    

"Dramatické utkání rozhodl lepší servis i mezihra, zejména v koncovce čtvrté sady," pochvaloval si kouč Aera Jiří Šiller. Kolega Tomáš Pomr mu přitakal. "Domácí lépe podávali, s výjimkou třetí sady, v níž jsme se dokázali vypořádat s jejich největší zbraní. Do čtvrté sady jsme šli s nadějí, tu však domácí zlomili v koncovce," řekl trenér Lvů. 

Ústí, které po základní části skončilo o tři příčky níž než sedmá Příbram a do předkola proklouzlo jako poslední tým, dnes vyhrálo úvodní dvě sady. Domácí dokázali vyrovnat, když ve čtvrtém setu odvrátili několik mečbolů, ale rozhodující tie-break ztratili poměrem 15:17.

Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Ostrava  Karlovarsko a Kladno  Brno. Série hrané na tři vítězné zápasy začnou v úterý.

Předkolo play-off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:

Odolena Voda - Praha 3:1 (19, 26, -21, 21)

Nejvíce bodů: Mikula 20, Hladík 16, Vanags 13 - Naarden 29, Krajčovič 12, Šulc 9. Konečný stav série: 2:1.

Příbram - Ústí nad Labem 2:3 

Konečný stav série: 1:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články