Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájkyně titulu z Olomouce zametly s Frýdkem-Místkem, v čele je Brno

Pouhá hodina stačila volejbalistkám Olomouce k vítězství 3:0 nad Frýdkem-Místkem v 5. kole extraligy. Svěřenkyně trenéra Petra Zapletala jsou po čtvrtém skalpu soupeřek druhé, vedou Šelmy Brno po výhře 3:1 v Liberci. První porážku v sezoně naopak utrpěl třetí Prostějov, konkrétně 0:3 na palubovce pražského Olympu.

"Jsem spokojen s výsledkem a s průběhem prvních dvou setů, kdy jsme Frýdek-Místek zatlačili servisem, útokem i obranou na síti. Samozřejmě tomu pomohly i soupeřky, které hodně kazily. Ve třetí sadě dostaly šanci hráčky z lavičky, na nichž byla vidět určitá nerozehranost, ale naštěstí jsme měli nahráno a zvládli koncovku," uvedl Zapletal, který zapojil i předsezonní posily Barbeljukovou a Kazačenkovou.

V závěrečném dějství se hostující tým držel v závěsu - prohrával 11:12, ale pak domácí tým při servisu bulharské blokařky Bežandolské odskočil šestibodovou šňůrou a rozhodl. "Kvalita Olomouce je opravdu velká. Holky měly velký respekt, ale je fakt, že jsme měli být odvážnější. Po vystřídání klíčových hráček soupeře jsme začali hrát a je škoda našich chyb v koncovce třetího setu - mohli jsme urvat aspoň jeden," litoval trenér Sokola Jaroslav Vlk.

Uniqa extraliga volejbalistek:

5. kolo:
Olomouc - Frýdek-Místek 3:0 (9, 18, 22) Nejvíce bodů: Michalíková 16, Strušková 10, Orvošová 8 - Borovcová 9, Pluhařová a Šnellyová po 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články