Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obhájci titulu z Karlovarska v nové sezoně pokračují další výhrou, zabrala i Ostrava

Karlovarští volejbalisté si v nové sezoně nejvyšší české ligy připisují druhou výhru. Po úterním vítězství 3:1 v Odoleně Vodě porazili obhájci mistrovského titulu v domácí premiéře stejným poměrem setů také libereckou Duklu. Ve zbývajících dvou zápasech, které byly na programu, už hosté neuhráli ani set. České Budějovice v neděli porazily Beskydy 3:0 a v pondělním zápase zdolala Ostrava stejným výsledkem Zlín.

Radost volejbalistů Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté se sice dokázali opřít do podání, na karlovarskou polovinu dvorce poslali devět es, zato obrana na síti jim příliš nefungovala. V domácím celku si 14 bodů připsal reprezentační smečař Lukáš Vašina, nejlepší hráč minulé sezony Patrik Indra bodoval na postu univerzála dvanáctkrát.

Karlovarsko a Liberec se během dvou týdnů utkaly už podruhé. V zářijovém utkání Superpoháru v Liberci zvítězili západočeští svěřenci trenéra Jiřího Nováka rovněž ve čtyřech setech.

Ostravští volejbalisté v prvním domácím zápase extraligy splnili roli favorita a porazili Zlín 3:0. Získali tak první tři body po úterní porážce v Praze se Lvy. Patnácti body k úspěchu přispěl Filip Jarosiňski, nová polská posila převzala po zápase i cenu pro nejlepšího hráče: stříbrnou medaili, která se ke 100. výročí českého volejbalu bude udělovat do konce roku v každém televizním přenosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr zápasu volejbalistů Ostrava - Zlín a ohlasy

Ostravští v prvním setu dovolili zlínskému týmu jen deset bodů, další dvě sady skončily shodným poměrem 25:19. Svou sílu demonstrovali domácí patnácti bodovými bloky. "Hráli jsme i výborně postavení v poli," chválil obranu svého týmu slovenský kouč Richard Vlkolinský.

Zlín zakončil minulou sezonu jako poslední celek tabulky už v polovině února. "Ostrava na co šáhla, to se jí dařilo. Tlačila nás od začátku servisem," konstatoval zlínský kouč Přemysl Obdržálek.

UNIQA extraliga volejbalistů - 2. kolo:

Karlovarsko - Liberec 3:1 (20, -19, 20, 14)
Nejvíce bodů: Vašina 14, Indra 12, Wiese 9 - Lux 6, Veselý, Leikep a Pavičevič po 5.

České Budějovice - Beskydy 3:0 (20, 12, 13)
Nejvíce bodů: Schouten 14, Licek a Stoilovič po 12 - Mečiar 11, Prokůpek 7.

Ostrava – Zlín 3:0 (10, 19, 19)
Nejvíce bodů: Dvořák 16, Jarosiňski 15, Kotas 9 - Čeketa 11, Kozák 6, Pavlovský 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články