Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O titulu rozhodne mezi Karlovarskem a Českými Budějovicemi poslední možný duel

Celou sezonu bojují volejbalisté Karlovarska a Českých Budějovic bok po boku a také jejich finálový duel má dramatickou zápletku. Za stavu 2:2 na zápasy rozhodne o titulu až závěrečné páté utkání série. V Karlových Varech se uskuteční v pondělí a sledovat jej můžete živě od 20:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Karlovarsko - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Václav Pancere

"Asi to tak mělo být," uvedl trenér Karlovarska Jiří Novák. "Je hezký pocit, že si to rozdáme o titul v posledním utkání," uvedl kouč Českých Budějovic René Dvořák.

Oba celky měly po základní část stejně bodů. Západočeši byli v tabulce první před Jihostrojem o jediný set, proto mají nyní výhodu domácího prostředí.

Sérii začalo výtečně Karlovarsko  vyhrálo osm z devíti setů a mířilo za titulem. Za stavu 2:0 na zápasy a 2:0 na sety ve třetím utkání ale nevyužilo na domácí palubovce mečbol. Jihočeši vývoj otočili, vyhráli v pěti setech a povzbuzeni ovládli také čtvrtý zápas finále.

Karlovarsko tak muselo před rozhodujícím utkáním pracovat především na pošramocené psychice. "Nemáme hlavy dole," ujišťoval kapitán a zkušený nahrávač Lukáš Ticháček. "Máme šanci vyhrát doma a na to se teď musíme soustředit."

"Odrazili jsme se ode dna a teď hrajeme o všechno. Doufám, že zůstaneme na této vítězné vlně a vybojujeme titul," řekl budějovický kapitán a blokař Radek Mach, jehož tým naposledy zvládl vypjatou finálovou sérii předloni, kdy porazil libereckou Duklu 3:2 na zápasy.

K nejlepším hráčům patří smečař Petr Michálek, který v dresu Jihočechů dosáhl už na šest domácích titulů. "Teď už to bude vabank. Padesát na padesát. Kdo se zrovna lépe vyspí, ten vyhraje," míní Michálek. "Musíme se rvát o každý míč. Je to pátý zápas a my máme výhodu domácího prostředí. Jdeme si pro titul," vyhlásil Martin Kočka, karlovarské libero.

Ve své teprve sedmileté extraligové historii usiluje Karlovarsko o druhý titul, první klub slavil v roce 2018. Budějovice jsou s deseti triumfy nejúspěšnějším týmem české extraligy. Minulý rok byla soutěž ukončena kvůli koronaviru po základní části a mistr nebyl vyhlášen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články