Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

O Český pohár volejbalistů se Liberec utká s Příbramí, jež vyřadila Budějovice

České Budějovice - Stejně jako před rokem se o Český pohár volejbalistů utkají Liberec a Příbram. Obhájce trofeje a vedoucí tým extraligy Liberec porazil v semifinále ČZU Praha 3:1, příbramští hráči se postarali o velké překvapení vyřazením domácích Českých Budějovic. Jihočeši vyhráli první set, pak ale padli 1:3.

Liberecká Dukla nejprve zvládla roli favorita a premiérového účastníka pohárového Final Four ČZU zdolala ve čtyřech setech. "Byli jsme nervózní, nevím proč, možná to pramenilo z únavy. I proto jsem rád, že jsme zápas ustáli. Soupeř riskoval servis, měli jsme s tím problémy. Teď jedeme odpočívat na Hlubokou, abychom se připravili na finále," řekl liberecký kouč Michal Nekola.

Dukla je v poslední době nejúspěšnějším týmem Českého poháru, získala ho čtyřikrát od roku 2007. "Liberec je dobře srovnaný na bloku, v útoku byl dravější, proto vyhrál," doplnil trenér ČZU Jan Malina.

Ve večerním zápase se však zrodilo překvapení. České Budějovice pomohly vyřadit jejich dvě někdejší hvězdy - trenér Petr Brom a univerzál Jakub Novotný. Na jihu Čech panovala tradičně výborná atmosféra a diváci v prvním setu viděli výhru domácích 25:22. Jenže pak Příbram po mocném finiši otočila z 19:23 na 25:23 a ovládla i další dvě sady.

"Bojovali jsme, ale fatálně jsme selhali v koncovce druhého setu, to by se nám nemělo stávat. Jsme moc zklamaní, že jsme nepostoupili do finále," řekl českobudějovický trenér Jan Svoboda. Mužské finále bude v úterý následovat po ženském souboji o pohár, v němž se od 16:00 utkají favorizovaný Prostějov a pražský Olymp.

Semifinále Českého poháru volejbalistů v Českých Budějovicích:

Liberec - ČZU Praha 3:1 (20, -24, 19, 21), Příbram - České Budějovice 3:1 (-22, 23, 23, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články