Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nováková získala desátý titul mistryně ČR v plážovém volejbalu

Brno - Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou vyhrály mistrovství republiky v plážovém volejbalu. Ve finále dnes na Brněnské přehradě porazily Hanu Klapalovou a Terezu Petrovou 2:0 po setech 21:17 a 25:23. Nováková tak získala jubilejní desátý titul, společně s Háječkovou vyhrály šampionát po devíti letech. Dalších sedm titulů vybojovala s Evou Ryšavou, jeden má s Martinou Šmídovou. Na třetím místě skončily Eva Weissová s Markétou Tychnovou, které v boji o bronz porazily Danu Bláhovou s Vendulou Haragovou 2:0.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ve finále Nováková s Háječkovou sice snadno zvládly úvodní set, v druhém se však Klapalová s Petrovou vzchopily, zlepšily souhru a měly dokonce dva setboly. O možnost zvratu se ale připravily vlastními chybami: poprvé špatnou přihrávkou a podruhé nevydařeným blokem. 

Nováková poznamenala, že celý turnaj odehrála v naprosté pohodě. "Byl to po mistrovství světa ve Stavangeru náš teprve druhý letošní turnaj. Udělaly jsme si volnější rok a moc jsme netrénovaly. Fyzicky mi sice dal šampionát zabrat, o to více mě ale vítězství potěšilo," řekla Nováková. 

Vítězný pár se ještě v září chystá na turnaj Evropského okruhu do Blackpoolu. "Pokud by se nám podařilo uhrát dobrý výsledek, tak bychom se mohly probojovat na mistrovství Evropy," dodala Nováková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články