Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nováček z Brna prodloužil úspěšnou sérii, Olymp odjel s prázdnou

První polovinu základní části extraligy volejbalistek uzavřelo vítězství brněnského nováčka nad Olympem 3:1. Šelmy po ztrátě úvodního setu získaly nad pražským rivalem převahu a po páté výhře za sebou si pojistily čtvrté místo v tabulce před druhým brněnským klubem z Králova Pole. Celek z hlavního města je šestý. 

Volejbalistky KP Brno
zdroj: Facebook autor: @vkkpbrno Hlavní

Po devíti kolech vévodí tabulce neporažená Olomouc, o tři body méně má Liberec a o další tři zaostává Prostějov, který předchozích deset let dominoval na domácí scéně - před sezonou ovšem změnil strategii a přišel o řadu opor.

Brněnské Šelmy ukázaly, že v sestavě s řadou bývalých reprezentantek patří mezi medailové kandidáty. Konto Simony Janečkové se zastavilo na 28 bodech, Tereza Matuszková jich přidala 22. Domácím fanouškům navíc dopřály dvojnásobnou radost, protože před nimi slavili výhru muži a přes Odolenu Vodu po zlatém setu postoupili do čtvrtfinále Českého poháru.

Uniqa extraliga volejbalistek - dohrávka 9. kola:

Šelmy Brno - Olymp Praha 3:1 (-21, 20, 17, 12) Nejvíce bodů: S. Janečková 28, Matuszková 22, Boulová 8 - Kalhousová 17, Šimáňová 9, Staňková a Šmídová po 8.

Olomouc je po zlatém setu v semifinále Českého poháru, Přerov poprvé v historii

Volejbalistky z Hané po dramatickém průběhu postoupily do semifinále Českého poháru, který loni získaly. Po domácí nedělní prohře s Libercem 1:3 vyhrály odvetu v hale soupeřek nejprve 3:0 a pak ve zlatém setu 15:2.

Olomouc loni v březnu ukončila nadvládu Prostějova a pohár opanovala. Letos v únoru se prostějovské hráčky už nenechaly o další trofej připravit a triumfovaly podesáté.

Čtvrtfinálový souboj s Libercem nabídl zároveň duel prvního s druhým týmem extraligové tabulky a do Final Four se probojovaly volejbalistky z Hané. V únoru se utkají s pražským Olympem, Prostějov čeká v derby Přerov. 

Přerov slaví premiérový postup mezi elitní kvarteto v historii. Po vítězství 3:2 nad prvoligovými Dobřichovicemi. Final Four uspořádá 2. a 3. února Královo Pole Brno.

Český pohár volejbalistek - čtvrtfinále, odveta:

Liberec - Olomouc 0:3 (-18, -16, -22), zlatý set 2:15
první zápas 3:1, postoupila Olomouc.
Přerov - Dobřichovice 3:2 (23, 20, -22, -19, 15)
první zápas 3:1, postoupil Přerov.

Semifinálové dvojice (2. února v Brně):
Prostějov - Přerov
Olymp Praha - Olomouc

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články