Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Německo se probojovalo přes Bulharsko, ve čtvrtfinále je i Itálie a obhájci titulu ze Srbska

Německo si zajistilo postup výhrou 3:1 na sety nad Bulharskem. Itálie Lotyšsku nedala šanci a zvítězila 3:0 na sety. Dalšími čtvrtfinálovýmim účastníky jsou obhájci titulu ze Srbska a Nizozemci. 

Volejbalisté Německa na ME
zdroj: ČTK/DPA autor: Roman Koksarov

Italští svěřenci Ferdinanda de Giorgiho slavili očekávaný triumf po pouhých 65 minutách hry. Na síti dominovali v útoku i dvanácti bodovými bloky, předvedli i pět es a prohrávali jen chvíli na začátku třetí sady, a to maximálně o dva body.

Němci dorazili do Ostravy z Tallinnu, kde skončili ve skupině D druzí za Francií. Přestože Bulhaři nastoupili ve známé hale po absolvování české skupiny B, získali jen druhý set. V koncovce čtvrté sady narazili několikrát na německý blok a šampionát pro ně skončil.

"Měli jsme hodně šancí, ale využili jsme jen jednu a získali set. Pak jsme kazili lehké míče a dali jsme šanci Němcům. Prohráli jsme si to sami, nebyl to z naší strany dobrý zápas," řekl bulharský univerzál Cvetan Sokolov.

"Byli jsme jako vždy dost nervózní. Ve druhém setu bylo Bulharsko silnější na podání a my jsme ztratili koncentraci. Když to tak shrnu, byl to zvláštní zápas. Jsem moc rád už kvůli Janu Zimmermannovi, který předvedl skvělý výkon a vedl celý náš tým," ocenil svého nahrávače lídr německého týmu univerzál György Grozer.

Čeští volejbalisté nastoupí v osmifinále v pondělí od 19 hodin proti olympijským vítězům z Francie. V Gdaňsku dnes uspěli obhájci titulu Srbové i Nizozemci až po pětisetových bitvách. Srbsko zdolalo Turecko, Nizozemci těsně Portugalce. Už jistou dvojicí je od soboty Polsko - Rusko.

Mistrovství Evropy volejbalistů - osmifinále:

Ostrava:

Itálie - Lotyšsko 3:0 (14, 13, 16), Německo - Bulharsko 3:1 (14, -18, 19, 22).

Gdaňsk:

Nizozemsko - Portugalsko 3:2 (-22, 22, 24, -20, 13), Srbsko - Turecko 3:2 (18, -22, -22, 23, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články