Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nejpřekvapivější titul ze všech, má jasno Čada, který svůj šestnáctý primát přidal s Prostějovem

Loni sedmý celek extraligy pod jeho vedením vystoupal až na vrchol. Trenér Miroslav Čada s Prostějovem ve finále zdolal 3:1 na zápasy Královo Pole Brno a začal slavit jedenáctý titul mistra republiky v klubové historii. Čada byl u všech.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Čada o finále volejbalistek a budoucnosti

"Zcela určitě je to nejpřekvapivější titul ze všech. Kdyby mi to někdo řekl před sezonou, ani by mě to nenapadlo," řekl Čada.

Do extraligy vstupoval Prostějov coby sedmý tým uplynulého ročníku. "Měli jsme úplně jiné starosti. Neměli jsme pohromadě kádr, navíc řadu hráček trápily zdravotní problémy. Chtěl jsem, aby sezona byla důstojná a neskončili jsme tam, kde o rok dřív," přiznal osmašedesátiletý kouč.

Jeho cílem byla konsolidace kádru a to, co se povedlo, bylo nad plán. Klíčovým momentem byly zimní příchody Karin Šunderlíkové a Kláry Faltínové. "Ano, jejich příchod byl bodem zlomu, ale nebylo to tak, že jsme hned začali hrát dobře. Výkonnost Šunderlíkové se zvedala postupně. Důležité bylo, že hrály dobře předcházející opory Bajuszová, Fričová a Stavinohová," pochválil Čada osu týmu.

Jeho tým porazil v play-off postupně Ostravu, obhájce z Liberce a ve finále Brno. "Favorizoval jsem Liberec, hodně vysoko bylo taky Brno, které si o finále říkalo. Ale pak se tam utvořila skupina pěti šesti týmů, které byly vyrovnané, a nám se povedlo jim odskočit, dostat se nahoru a v euforii jsme to dotáhli," vypíchl Čada.

Čada slaví už šestnáctý titul během 20 let. První z pěti v barvách Králova Pole vybojoval v roce 2002. Legenda českého ženského volejbalu ale zatím není rozhodnuta, zda dnes vybojovala titul poslední. "Rozhodnu se během příštího týdne. Bude to při jednání s vedením stejné téma jako naše případná účast v Lize mistrů," uzavřel kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články