Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nejdůležitější vítězství jak pro český volejbal, tak pro mě osobně, prozradil Zajíček

Prolomit osmnáct let dlouhou kletbu se letos podařilo českým volejbalistům, když po famózním výkonu přehráli ve finále Evropské ligy Turecko 3:1 na sety. Podle kapitána českého výběru Adama Zajíčka za úspěchem omlazené sestavy stojí hlavně soudržnost a chuť se zapsat do historie.

I bez zkušených hráčů se národnímu týmu povedlo navázat na úspěch z roku 2004 a překvapivě ovládnout Evropskou ligu. Ve Varaždínu vítěze posledních dvou ročníků soutěže z Turecka přehráli svěřenci Jiřího Nováka po setech 25:21, 25:22, 21:25 a 27:25. "Je to jedno z největších a nejdůležitějších vítězství jak pro český volejbal, tak pro mě osobně. Mám z toho velkou radost," přiznal Adam Zajíček, jenž na turnaji zastoupil Jakuba Janoucha v roli kapitána.

Důležitost vítězství na mezinárodním turnaji byl podle něj jedním z klíčových faktorů, proč omlazený manšaft zlatý triumf vybojoval. "Čekání osmnáct let na nějaký úspěch je přeci jen dlouhá doba. Myslím si, že jsme si to každý uvědomovali, že můžeme být součástí historie," přiznal devětadvacetiletý blokař. "Soudržnost a chtíč po tom dokázat, že mužský volejbal je na vzestupu," dodal Zajíček.

Na následující Challenger Cup, který čeká volejbalisty v červenci, by se k týmu mohli připojit další zkušení hráči. "Jde vidět, že ti mladí hráči, co jsou za nimi a čekají na svoji příležitost, už tu zkušenost s evropským volejbalem mají a popasují se s tím velmi kvalitně. Bude to pro nás jenom dobře, ale za každou cenu to být nemusí," upozornil Zajíček.

Šampionátu Evropské ligy se nezúčastnili například reprezentanti Jan Hadrava a Lukáš Vašina. Jejich absence na hřišti ale podle pražského rodáka nebyla znát. "Kluci zahráli skvělý turnaj. regenerujeme mnohem rychleji. Mají čistý hlavy a moc se nezaobírají ještě tím, kde udělali jakou chybu. Prostě jdou zápas od zápasu a byla radost být tohoto týmu kapitán," řekl Zajíček. Do následujícího turnaje by ale uvítal zapracovat na souhře s nahrávači.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články