Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nausch Sluková s Havelkovou se s Kapským Městem rozloučily porážkou s Japonkami

Markéta Nausch Sluková a Helena Havelková prohrály na závěr skupiny v Kapském Městě s japonskou dvojicí Miki Išiiová, Sajaka Mizoeová 11:21, 21:14, 10:15 a do čtvrtfinále nepostoupily. Při turnajové premiéře Češky s jednou výhrou a dvěma porážkami obsadily dělené deváté místo.

Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

"Jeli jsme sem pro zkušenosti a sbírat body. Věděly jsme, že ještě nejsme stoprocentně připravené a nejsme na vrcholu své hry. Ukázaly jsme bojovnost a týmovost. Podmínky byly náročné, hodně foukalo, hrály jsme noční zápas," uvedla v nahrávce pro média Nausch Sluková. "Rezerv je strašně moc, což je super, protože je potenciál se zlepšovat," řekla dále.

V přímé bitvě o postup vyhlášené japonské obranářky několikrát zaskočily výrazně vyšší Češky na síti. Naopak Havelkové, jež se často radila se zkušenější spoluhráčkou, se na bloku tolik nedařilo. První set tak vyzněl jednoznačně pro druhé nasazené Japonky.

Ve druhé sadě se Češky brzy prohodily na síti a i díky několika blokům o sedm centimetrů menší Slukové nepříznivý průběh otočily. Japonky sice snížily na 11:12, ale Češky pětibodovou šňůrou znovu odskočily. Set nakonec s přehledem dotáhly k vítězství a vybojovaly druhý tie-break.

V něm Išiiová hned zkraje zatlačila servisem a Japonky získaly čtyři body za sebou. Náskok už si udržely, zápas ukončila smeč Havelkové do autu.

Češky odletěly do Jihoafrické republiky jako náhradnice pro kvalifikaci, ale po řadě odhlášek se dostaly přímo do hlavní soutěže. Nausch Sluková se na elitní světové turnaje vrací po červnovém porodu. Někdejší špičková smečařka v šestkovém volejbale Havelková, jež k variantě na písku přešla na jaře s vidinou olympijských her v Paříži 2024, sbírala první turnajové zkušenosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články