Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Naděje žije. Češky otočily duel s Finkami a dál sní o postupu na evropský šampionát

Karty byly rozdány jednoznačně. Jedině vítězství nad doposud suverénním Finskem udrží ženskou volejbalovou reprezentaci ve hře o postup na mistrovství Evropy. Po setech 25:17, 20:25, 18:25, 25:19 a 15:9 v tie-breaku se dílčí cíl nakonec podařil splnit.

České volejbalistky se radují z vítězství nad Finskem
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera potřebují k postupu na šampionát zvítězit také v posledním kole skupiny ve středu ve Švédsku. Zároveň však musí doufat, že Estonky v alespoň jednom ze dvou zápasů se severskými soupeřkami zaváhají. "Rozhodli jsme bojovností. Za nepříznivého stavu to holky nevzdaly, doplňoval se celý tým a moc děkuji fanouškům," řekl Pommer.

Češkám patřil úvod a po výpadku ve druhém a třetím setu i koncovka. Využily výškovou převahu a zaznamenaly 17 bloků, přičemž šesti z nich si pomohly v tie-breaku. S 19 body byla nejvíce skórující domácí hráčkou sedmnáctiletá univerzálka Orvošová, smečařka Mlejková si připsala jen o bod méně.

Na nahrávce si odbyly reprezentační premiéru dvě hráčky  Kopecká zápas začala a od první třetiny třetího dějství do něj naskočila Zatloukalová.

Oba celky se musely obejít bez opor, které vzhledem ke kolizi kvalifikace s klubovou sezonou neuvolnili jejich zaměstnavatelé. Češkám například chyběla smečařka Havelková a Finkám zase autorka 27 bodů z prvního vzájemného utkání Vilponenová.

Na Euro, které se uskuteční v září v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, už mají ze skupiny E jistý postup právě Finky. Ty dnes poprvé prohrály.

Kvalifikace ME volejbalistek v Jindřichově Hradci:

Česko - Finsko 3:2 (17, -20, -18, 19, 9)
Rozhodčí: Novak (Slovin.), Suciuová (Rum.). Čas: 112 min. Diváci: 1500.

Sestava a body Česka: Strušková 11, Kopecká, Mlejnková 18, Purchartová 4, Orvošová 19, Janečková 16, libero Dostálová - P. Kojdová 1, Holásková 5, Zatloukalová 1. Trenér: Pommer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články