Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Naděje ještě neumřela. Budějovice ji mohou oživit výhrou nad Trentinem

Volejbalisté Českých Budějovic zkusí vybojovat naději na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Hráči Jihostroje ale musí překvapit favorizované Trentino výhrou za tři body, čímž by se dostali na druhou příčku skupiny A. Zápas začne v 17:00. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Už jistým postupujícím ze skupiny do čtvrtfinále je obhájce trofeje, italská Civitanova. Z pěti druhých míst projdou do další fáze soutěže tři celky a Budějovičtí by i v případě výhry 3:0 nad slavným Trentinem měli malou šanci.

Naopak Trentinu třísetová výhra na jihu Čech zajistí play-off skoro určitě. "Takže je jasné, že proti nám nastoupí největší hvězdy světového volejbalu," uvedl v tiskové zprávě dvacetiletý univerzál Marek Šotola.

Jihočeši vybojovali v elitní soutěži dvě výhry ve skupině po osmi letech. "Asi to čekal jenom málokdo. Před začátkem Ligy mistrů možná vůbec nikdo. O to je pro nás lepší, že určitě zakončíme Ligu mistrů se vztyčenými hlavami," řekl Deníku manažer Jihostroje Robert Mifka.

České Budějovice minulý týden i podruhé porazily Fenerbahce Istanbul. S Trentinem na jeho palubovce prohráli 0:3. "Pro nás je ten zápas třešničkou na dortu. Italové jsou favority, mají na každém postu obrovskou kvalitu a s lepšími hráči už se prostě potkat nejde, ale zkusíme jim to znepříjemnit," řekl Šotola, který byl při triumfu 3:0 nad Fenerbachce vyhlášen mužem zápasu.

Hru Trentina řídí italský reprezentační nahrávač Simone Giannelli, útočnou hrozbu představují univerzál Ital Luca Vettori a levoruký smečař a nejužitečnější hráč loňského Eura Srb Uroš Kovačevič. Toho doplňuje další srbský mistr Evropy, blokař Srečko Lisinac. V obraně září na liberu Francouz Jenia Grebennikov.

Aby Jihostroj udržel s Trentinem krok, musí se opírat o tvrdý servis a dělat minimum chyb. "Jako proti Istanbulu. Určitě nám zase pomohou fanoušci. Celé město volejbalem žije. Není nic hezčího, než hrát Ligu mistrů před vyprodanou halou," uvedl 203 centimetrů vysoký Šotola, přezdívaný Komín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články